Ingen vil selge servere og Windows

Tom Adolfsen har ryddet opp og nå følger Tormod Hermansen og EDB-sjef Bjørn Trondsen etter - ingen vil lenger selge lokalnettverk og servere.

Tom Adolfsen har ryddet opp og nå følger Tormod Hermansen og EDB-sjef Bjørn Trondsen etter - ingen vil lenger selge lokalnettverk og servere.

De norske IT-gigantene sliter med marginene - store deler av omsetningen gir altfor lavt resultat. Før levde selskapene av å selge servere og enkle nettverksløsninger, men her er det ikke penger igjen å tjene.

Merkantildata-sjef Tom Adolfsen har kvittet seg med alt slikt salg av PC-er, servere og enkel systemintegrasjon gjennom to runder. Utfisjoneringen av PC Lan var forrige runde og i august la Adolfsen frem en ny plan for en kraftig barbering av selskapets aktiviteter.

Nå gjør to av hans hovedkonkurrenter det samme. Tormod Hermansen og EDB Business Partner-sjef Bjørn Trondsen skiller ut sitt salg av maskinvare i et nytt felles selskap. Det er EDB Intech og innenfor Telenor Business Solutions, en divisjon under Telenor Bedrift, som skal slås sammen.

Fisjonen av Telenor Business Solutions er en del av Telenors omstrukturering i forkant av selskapets børsnotering. Det nye selskapet skal utgjøre et frittstående selskap eid av Telenor og EDB.

Forhandlingene er ikke ferdige, men selskapet får 500-600 ansatte fordelt på 16 kontorer, forteller Trondsen til digitoday.no. I en børsmelding skriver EDB at det nye selskapet vil få en antatt årsomsetning på omlag halvannen til to milliarder norske kroner.

- Vi er med på restruktureringen i bransjen. EDB Business Partner skal være et programvare- og service-selskap. Salget av Windows NT og Intel-servere gir jo ikke noen særlig marginer. Skal du tjene penger her må du skape større enheter, sier Trondsen.

Dette blir ikke den siste fusjonen. I børsmeldingen skriver EDB Business Partner at "[...]partene er positiv innstilt til å bidra til ytterligere konsolidering gjennom samarbeid og fusjoner med andre beslektede virksomheter."

- Dette er en åpen invitasjon til andre aktører, sier Trondsen rett ut.

Olav Myhre i EDB Intech er tiltenkt stillingen som administrerende direktør i det nye selskapet, mens direktør. Roy Wachek i Telenor Business Solutions vil bli selskapets viseadministrerende direktør med spesielt ansvar for salg og marked.

Trondsen forteller at man ikke har tatt stilling til børsnotering av det nye selskapet, som foreløpig ikke har fått noe navn.

Til toppen