BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen Windows 7 E-versjoner likevel

Microsoft vil selge samme versjoner av operativsystemet over hele verden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. aug. 2009 - 08:14

Planen om å selge Windows 7 uten Internet Explorer i EØS-området, noe som skulle gjøres mulig med E-versjonene av operativsystemet, er nå lagt helt på hylla. Planene ble opprinnelig lagt fram i juni som et svar på krav fra EU-kommisjonen, men var nok ikke akkurat det kommisjonen hadde ønsket seg.

De nåværende planene om å inkludere en nettleserside i Internet Explorer hvor brukerne tilbys informasjon og enkel installasjon av alternative nettlesere, ligger nok mye nærmere EU-kommisjonens ønsker.

Det tror Microsoft også, som nå satser på at selskapet vil kunne selge de samme versjonene av Windows 7 over hele verden fra og med den 22. oktober. I Europa vil Internet Explorer vise fram valgsiden like etter at brukeren har startet Windows 7 for første gang, men ellers skal det ikke være noen forskjell.

Microsofts stedfortredende sjefjurist, Dave Heiner, skriver om den nyeste utviklingen i selskapets meninger om denne saken i dette blogginnlegget.

Heiner kommer dog ikke inn på hva denne avgjørelsen vil bety for prisen og oppgraderingsmulighetene i Europa. Siden Microsoft mener at Windows 7 E-versjonene (Home Premium, Professional osv) ikke kan sammenlignes med Windows Vista-versjoner med tilsvarende navn, ville det ikke være mulig å oppgradere fra Windows Vista til Windows 7, uten å tømme harddisken først. Derfor skulle Microsoft etter planen selge separate Windows 7 E-versjonene i Europa til noe lavere pris enn det fullversjonene av Windows 7 vil selges for i resten av verden.

Nå kommer etter alt å dømme ikke Windows 7 E-versjonene uansett. Dermed er det uklart hva retailversjonene av Windows 7 vil koste i Europa. Det er heller ikke klart om eller når oppgraderingsutgavene av Windows 7 vil komme i salg i Europa.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.