Ingen Yahoo! for tredjeparts-klienter

Yahoo! planlegger en ny oppgradering til selskapets lynmeldingsprogramvare som vil sperre ute brukere av tredjepartsklienter, for eksempel Trillian, i hvert fall midlertidig.

Yahoo! planlegger en ny oppgradering til selskapets lynmeldingsprogramvare som vil sperre ute brukere av tredjepartsklienter, for eksempel Trillian, i hvert fall midlertidig.

Yahoo! annonserte onsdag at selskapet har begynt å varsle brukere av eldre utgaver av selskapets lynmeldingsprogramvare om at en oppdatering av klienten er nødvendig. Brukere som ikke har oppdatert vil trolig miste tilgangen etter den 24. september. Microsoft har varslet en lignende omlegging for MSN Messenger-tjenesten, noe som skal iverksettes den 15. oktober.

    Les også:

En representant for Yahoo!, Mary Osako, sier til News.com at endringen gjøres for å beskytte brukerne mot uønskede annonser.

- Det er nødvendig for Yahoo! å kontinuerlig utvikle nye utgaver av klienten for å hindre spammere potensielt i å bryte seg inn i systemet, sier Osako

De som må oppdatere er brukere av Yahoo! Messenger for Windows 5.0 eller eldre, Yahoo! Messenger for Mac 2.0 eller eldre og Yahoo Messenger for Unix 1.02. Men Yahoo” opplyser om at de aller fleste allerede bruker den nye utgaven av klienten.

Derimot er det sannsynlig at oppgraderingen av tjenesten vil sperre ute tilgangen for de Yahoo! Messenger-brukerne som benytter klienter fra andre leverandører enn Yahoo!. En slik klient er Trillian, som støtter både Yahoo!, AIM, ICQ og MSN Messenger på en gang.

- Tredjepartsklienter vil trolig bli berørt, men vi er åpne og interesserte i å snakke med alle tilbydere som deler vårt mål om å åpne lynmeldingsmiljøet på en sømløs, praktisk og sikker måte, sier Osako.

Da det ble kjent at Microsoft ville endre protokollen som benyttes av MSN Messenger, annonserte Cerulean Studios, som står bak Trillian, at selskapet vil sørge for at nye utgaver av programvaren vil fungerer med nettverket også etter at Microsoft har utført omleggingen. Det er derfor grunn til å tro at det samme vil gjelde for Yahoo! Messenger-tjenesten, selv om Cerulean Studios ennå ikke har fortalt dette offentlig.*

*En oppdatering (til versjon 0.74E) til de nye protokollene til både MSN og Yahoo! for Trillian er tilgjengelig på denne siden

Til toppen