BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingram Micro distribuerer SUN i USA

Sun og Ingram Micro skriver intensjonsavtale om at Ingram skal distribuere Sun arbeidsstasjoner i USA. Er dette begynnelsen på slutten for Skriverviks monopol på Sun i Norge?

Jens Kanden
15. aug. 1996 - 00:00

Sun og Ingram Micro har skrevet intensjonsavtale om at Ingram skal distribuere Sun arbeidsstasjoner og Java programvare i USA. Avtalen skaffer Sun tilgang til den største aktøren i den amerikanske distribusjonskanalen. Ingram Micro mener avtalen vil øke inntjeningsmulighetene for sine systemintegratører, mens Sun mener avtalen gir dem et stort vekstpotensiale.

Avtalen kan skape konflikter i distribusjonskanalen mellom Sun og PC produsenter som Compaq, som allerede har en sterk posisjon hos Ingram Micro. Sun er på full fart inn i det kommersielle PC markedet, mens Compaq introduserer sine første arbeidsstasjoner til høsten.

Planen er at Ingram skal etablere en divisjon dedikert til Sun som vil inkludere Sun-sertifiserte selgere, salgsingeniører og ordremottakere. Begge selskaper vil etablere team som vil samarbeide om konfigurasjon, teknisk support, innkjøp, markedsføring og lagerstyring.

Hva betyr dette i Norge? Hverken Ove Christensen, administrerende direktør i Ingram Micro Norge, eller Steinar Sønsteby, administrerende direktør hos Sun distributøren Skrivervik Data, var tilgjengelig for kommentar. Skrivervik Data har vært enedistributør av Sun i Norge siden 1987. Samtidig har de vært forhandler av Sun siden 1984.

Hvis Christensen hos Ingram Micro i Norge greier å skaffe seg samme avtale som moderselskapet, betyr det slutten på Skriverviks monopol på Sun i Norge. Hittil har Skrivervik hatt bukta og begge ender når det gjelder Sun i Norge. Det ville nok vært en kjempefjær i hatten for Christensen å ha Sun i porteføljen i kampen mot bla. den nyfusjonerte distribusjonsgiganten Micro Technology Group. Det spørs nok om Sønsteby vil dele denne gleden. Sun har hele tiden vært ryggraden i Skrivervik, og all konkurranse på Sun fronten er nok uønsket.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.