BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingram Micro distribuerer SUN i USA

Sun og Ingram Micro skriver intensjonsavtale om at Ingram skal distribuere Sun arbeidsstasjoner i USA. Er dette begynnelsen på slutten for Skriverviks monopol på Sun i Norge?

Jens Kanden
15. aug. 1996 - 00:00

Sun og Ingram Micro har skrevet intensjonsavtale om at Ingram skal distribuere Sun arbeidsstasjoner og Java programvare i USA. Avtalen skaffer Sun tilgang til den største aktøren i den amerikanske distribusjonskanalen. Ingram Micro mener avtalen vil øke inntjeningsmulighetene for sine systemintegratører, mens Sun mener avtalen gir dem et stort vekstpotensiale.

Avtalen kan skape konflikter i distribusjonskanalen mellom Sun og PC produsenter som Compaq, som allerede har en sterk posisjon hos Ingram Micro. Sun er på full fart inn i det kommersielle PC markedet, mens Compaq introduserer sine første arbeidsstasjoner til høsten.

Planen er at Ingram skal etablere en divisjon dedikert til Sun som vil inkludere Sun-sertifiserte selgere, salgsingeniører og ordremottakere. Begge selskaper vil etablere team som vil samarbeide om konfigurasjon, teknisk support, innkjøp, markedsføring og lagerstyring.

Hva betyr dette i Norge? Hverken Ove Christensen, administrerende direktør i Ingram Micro Norge, eller Steinar Sønsteby, administrerende direktør hos Sun distributøren Skrivervik Data, var tilgjengelig for kommentar. Skrivervik Data har vært enedistributør av Sun i Norge siden 1987. Samtidig har de vært forhandler av Sun siden 1984.

Hvis Christensen hos Ingram Micro i Norge greier å skaffe seg samme avtale som moderselskapet, betyr det slutten på Skriverviks monopol på Sun i Norge. Hittil har Skrivervik hatt bukta og begge ender når det gjelder Sun i Norge. Det ville nok vært en kjempefjær i hatten for Christensen å ha Sun i porteføljen i kampen mot bla. den nyfusjonerte distribusjonsgiganten Micro Technology Group. Det spørs nok om Sønsteby vil dele denne gleden. Sun har hele tiden vært ryggraden i Skrivervik, og all konkurranse på Sun fronten er nok uønsket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.