Ingram Micro må si opp 16 ansatte

Datadistributøren Ingram Micro har hatt en hard start på året. Bransjen sliter fra før med syltynne marginer og nå har sagt selskapet sagt opp 16. Internett har en del av skylden.

Det har ikke vært et lett kvartal for Ingram Micro Norge. Nå har selskapet, som sammen med sine konkurrenter lever av å spre produktene til de store maskin- og programvareprodusentene ut til butikker, sagt opp 16 ansatte. Hele bransjen kjemper en krig om å være mest effektive og fortjenesten er liten, til tross for imponerende omsetningstall.

- Konsolideringer, mener ledelsen i selskapet som omsetter for 3 milliarder årlig.

- Vi har som alle andre i bransjen opplevd et strammere marked i første kvartal. Oppsigelsene er en naturlig følge av konsolideringer og endringer i organisasjonen. Det er ingen dramatikk i dette, forteller Mads Jacobsen, viseadministrerende direktør i Ingram Micro til digi.no.

Ingram Micro Norge har etter oppsigelsene 160 ansatte. De fleste som har blitt sagt opp var fra salgsavdelingen.

Jacobsen sier til digi.no at endringer i salgskanalene også har hatt sin del av skylden for at konsolideringen og restruktureringen i selskapet har bidratt til at ansatte har blitt sagt opp. - Blant annet har flere av de store kundene som kjøper standardiserte varer for store beløp beveget seg mot nettet.

Han mener selgerne ikke trenger å frykte noe, men at det nå vil bli en ny måte å jobbe på. - Jeg tror det blir mer fokus på relasjoner og relasjonsbygging, men mindre fokus på produkt og transaksjon, sier viseadministrerende direktør Mads Jacobsen til digi.no.

Til toppen