BEDRIFTSTEKNOLOGI

Initek: Tre utbrytere fra Elkem

Høy utdanning og solid erfaring preger de tre bak Rosing-kandidaten fra aluminiumsindustrien, SiniCast.

Eirik Rossen
3. des. 1997 - 16:04

De tre startet Initek i 1989, og utgjør fortsatt både hele staben, hele generalforsamlingen og et overveldende styreflertall.

Daglig leder Arnulf Berge forteller om seg selv at han er 50 år, at han gikk ut fra linjen for reguleringsteknikk ved NTH (i dag linje for teknisk kybernetikk ved NTNU) i 1972. Han kom tidlig til Elkems forskningsvirksomhet, i begynnelsen vesentlig prosessstyring i ferrolegering. Han har patent på et sprekkdeteksjonssystem som ble solgt i flere år. Siden 1985 har livet nesten bare dreid seg om aluminium, med et tilsnitt informasjonsteknologi.

- Vi andre programmerer det Arnulf har av idéer, sier May Tove Andve (35). Hun har blant annet programmert vesentlige deler av prototyp-systemet som har fungert hos Elkem i Mosjøen siden 1993. Hennes faglige bakgrunn er matematikk og data, og hun har studert ved distriktshøyskolene i Telemark og Agder. Elkems forskningssenter var hennes første arbeidsplass som ferdigutdannet i 1984.

Andve forteller at hennes arbeidsfelt, i likhet med Petter Kristiansen (47), dreier seg i hovedsak om databaser for tekniske systemer, og at begge arbeider mye med Oracle og liknende verktøy. Kristiansen er også sivilingeniør - med ren datalinje. Han har erfaring fra Fiskeriteknologisk forskningsinstitutt, og kom til Elkem i 1978.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.