Inktomi gir 3 milliarder for søketeknologi

Det amerikanske søketeknologi-selskapet Inktomi har kjøpt Ultraseek fra Disneys Internett-selskap GO.com for 345 millioner dollar, 3 milliarder norske kroner.

Det amerikanske Internettselskapet Ultraseek utvikler søke- og navigasjonsprogrammer som skal hjelpe selskaper å finne frem i egne nettverk. Selskapet har lenge vært en del av Go.com,
Internett-armen til Walt Disney Company.
Inktomi sikret seg selskapet for en kjøpesum på 345 millioner dollar, 3 milliarder norske kroner. 3,5 millioner dollar ( 27 millioner norske kroner) skal betales kontant mens resten skal være Inktomis egne aksjer. Det melder Financial Times.


Inktomi utvikler søkemotorer- og system for Internett og er en av Fast Search & Transfers konkurrenter. Det amerikanske selskapet håper at Ultraseek skal tilføre selskapet enda flere fortrinn mot sine konkurrenter.

At GO.com selger Ultraseek er ikke så rart. Selskapet er inne i en prosess for å fokusere selskapet inn på underholdning, informasjon og tjenester på nettet. - Ved å gi Ultraseek en ny eier, tror jeg selskapet kan forløse mer av sitt potensiale, sier Steve Bornstein, styreformann i GO.com til Financial Times.

Til toppen