BEDRIFTSTEKNOLOGI

Inmarsat-kontrakt til MaXware

Telenor Satellite Services AS har valgt MaXware AS som totalleverandør for e-post-løsningen EIK Mail Service. Løsningen er basert på bruk av MaXwares e-post-klient MailmaX og serverløsning basert på programvare fra amerikanske Isocor og islandske Netverk.

Øystein Kvistad
22. juni 1998 - 18:26

- Kontrakten er av betydelig størrelse for MaXware, opplyser administrerende direktør Vegard Strand i MaXware AS til digi.no.

Hvor mye "betydelig" innebærer, kan imidlertid ikke Strand opplyse om. Han følger instruksjonene fra Telenor Satellite Services (TSS), som har som policy ikke å oppgi kontraktsbeløp.

MaXware AS har spesialisert seg på leveranser av totale IT-løsninger innen blant annet e-post, katalogløsninger og elektronisk handel, samt systemutviklingstjenester knyttet til slike løsninger. Gjennom sitt strategiske samarbeid med amerikanske Isocor og det islandske IT-selskapet Netverk, har MaXware fått tilgang til produktelementer som sammen med MaXwares egne produkter og tjenester danner basis for TSS-løsningen.

MaXware er i ferd med å fusjonere med EDB ASA og har 70 ansatte med hovedkontor i Trondheim. I tillegg har MaXware i dag kontorer i Oslo, Tønsberg, Stockholm, København, Amsterdam og Washington. Selskapet vil omsette for omlag 70 millioner kroner i år, ifølge adm.dir. Vegard Strand. Hovedvirksomheten til selskapet er knyttet til IT-løsninger på elektronisk handel, og 60 prosent av omsetningen skjer i Norge.

Et av utenlandsprosjektene på MaXwares skryteliste er en leveranse av en katalogløsning basert på X.500 til den svenske posten som skal hjelpe det svenske postverket med å håndtere elektroniske id-kort. MaXware har også tidligere fått store kontrakter internasjonalt, men da innen elektronisk meldingsutveksling (e-post). I Norge er MaXware markedsledende på løsninger for X.400 e-post.

Inntil nå har katalogtjenester stort sett vært brukt til oppbevaring av e-post adresser. Dette har store fordeler spesielt for større organisasjoner med flere ulike e-postløsninger. Med X.500 og andre katalogtjenester vil brukerne få tilgang til e-post adresser på tvers av de ulike systemene.

I begynnelsen av juni ble det også kjent at Microsoft Norge har valgt MaXware som teknisk kompetansepartner i utvikling av gruppevareløsninger basert på Microsoft Exchange og Site Server.

Det var like før jul i fjor det ble kjent at EDB ASA hadde inngått en intensjonsavtale om fusjon med MaXware. MaXware vil fortsette som selvstendig aksjeselskap under EDB og forventer et lite overskudd i 98. MaXware skuffet markedet og EDB-aksjen falt kraftig da resultatet for første kvartal ble kjent i midten av mai. MaXware tapte hele 7 millioner kroner i første kvartal, men EDB lover fremdeles at MaXware ville ende i pluss for året som helhet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.