Inmeta avvikler datterselskap

Inmeta-sjef Jarl Øverby dropper en av tre datter-selskaper etter skuffende avkastning.

Inmeta avvikler datterselskap

Inmeta-sjef Jarl Øverby dropper en av tre datter-selskaper etter skuffende avkastning.

Inmeta er en av børsens minste selskaper. De har tidligere vært mest kjent som en av de store leverandørene av programvarelisenser, men har de siste årene utvidet virksomheten med oppkjøp av flere mindre konsulentselskaper, samt med sin satsning på dokumenthåndteringsløsninger.

Sistnevnte har vært organisert i datterselskapet Inmeta Solutions, men i en børsmelding forteller Inmeta-sjef Jarl Øverby at de nå avvikler denne virksomheten. De gjenværende ansatte flyttes over til Inmeta Consulting.

Inmeta-konsernet forventer en årlig besparelse på 3,5 millioner kroner som en følge av dette grepet, og blir stående igjen med to datterselskaper: Inmeta Licensing og Inmeta Consulting.

-Vi ser klare markedsmessige synergier mellom lisens- og konsulentområdet. Det er her vi skaper vekst og lønnsomhet, og det er dette som er vår plattform for ekspansjon i Norge og Norden, sier konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta, i en børsmelding.

Han forteller at Inmeta Solutions salg av løsninger for elektronisk dokumentarkiv har utviklet seg svakere enn ventet. I tillegg har programvareleverandøren Meridio, som Inmeta Solutions satset aktivt på, blitt kjøpt opp av en av Microsofts argeste konkurrenter.

Det passet derfor dårlig for Microsoft-partneren Inmeta å fortsette.

- Inmeta er en sentral Microsoft-partner, og det skal vi utnytte. Microsoft har de siste årene gjort sin programvareportefølje langt bredere, og selskapet har tatt store markedsandeler. Vi er trygge på at Microsofts strategi fortsatt vil gi Inmeta mange og gode muligheter, og vi har funnet det mer riktig å utvikle den Microsoft relaterte fokus nasjonalt og internasjonalt, sier Øverby.

Til toppen