RESULTATERFINANS

Inmeta Crayon i ferd med å bli kjøpt opp

Enda et norsk IT-selskap kan forsvinne fra børsen.

Inmeta Crayon-sjef Jarl Øverby stiller seg positiv til å bli kjøpt opp og tatt av børs.
Inmeta Crayon-sjef Jarl Øverby stiller seg positiv til å bli kjøpt opp og tatt av børs.
9. des. 2011 - 10:27

Det norske kapitalfondet Norvestor la torsdag inn et bud på samtlige aksjer i det Oslo Børs-noterte lisens- og konsulentselskapet Inmeta Crayon.

Budet på seks kroner aksjen priser selskapet til 831 millioner kroner. Budpremien er på 46 prosent sammenlignet med kursen før oppkjøpsplanene ble kjent, ifølge en børsmelding.

Styret i Inmeta Crayon anbefaler aksjonærene å godta budet. Ansatte og ledelsen som til sammen sitter på 36 prosent av aksjene har gitt forhåndsaksept. Det samme har ytterligere fem prosent av de øvrige aksjonærene gjort.

For IT-sektoren innebærer det at nok et selskap er i ferd med å forsvinne fra Oslo børs.

- Gode forretninger kan man drive i all slags klima, men det er mange som mener at selskapets økonomiske og strategiske utvikling ikke er blitt gjenspeilet i børsverdier, sier Inmetas styreleder Paal S. Raaholt til Finansavisen.

Inmeta Crayon, som fusjonerte for mindre enn ett år siden, har vært klart underpriset, sier Nordea-analytiker André Holø Adolfsen i en kommentar til avisen.

- Dessverre får ikke IT-selskaper den prisingen de skal ha på Oslo Børs. Jeg tror de vil få frem større verdier gjennom privat eierskap, mener han.

De siste årene har en rekke norske IT-selskaper blitt kjøpt opp og tatt av børs, deriblant Mamut, Global IP Solutions, Telecomputing, Norman, Software Innovation, Tandberg, Fast Search & Transfer, Superoffice og Trolltech.

- Vi mener Norvestor vil være en god ny eier og bidra til å styrke posisjonen vår i eksisterende markeder. Det vil også akselerere planene våre om å gå inn i nye markeder, sier Inmeta Crayon-direktør Jarl Øverby i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.