RESULTATERFINANS

Inmeta kjøper flere konsulentselskaper

Konsernsjef Jarl Øverby styrker butikken kraftig på Microsoft-teknologi.

Butikken vokser: Konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta.
Butikken vokser: Konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta.
22. juni 2010 - 11:31

Inmeta var lenge et av de minste børsnoterte IT-selskapene, med spesialisering på salg av programvarelisenser fra Microsoft og andre internasjonale programvareleverandører.

Med det som utgangspunkt har de bygget seg opp også som konsulentselskap de siste årene. Nå styrkes denne dimensjonen ytterligere.

På kort tid har Inmeta slått kloa i to konsulentselskaper. Forutsatt at oppkjøpene går som planlagt vil Inmetas konsulentavdeling rå over 170 ansatte.

I forrige måned inngikk de avtale om å kjøpe opp konsulentselskapet Osiris Data Holding for 23,3 millioner kroner.

Butikken vokser: Konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta.
Butikken vokser: Konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta.

Osiris er et lønnsomt og gjeldfritt foretak som hovedsaklig har gjort utviklingsprosjekter for kunder basert på Microsoft-teknologi. Selskapet består av 28 ansatte. I fjor omsatte de for 32,2 millioner kroner, og fikk et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 5,4 millioner.

I dag melder Inmeta om nok et oppkjøp. Denne gangen blar de opp 34 millioner kroner for IT-konsulentselskapet Visiti og deres 45 ansatte.

Visiti har spisskompetanse innen offentlig og finansiell sektor, og leverer et bredt spekter av tjenester innen rådgivning, systemutvikling, samhandling og prosjektledelse. Også de kan skilte med lønnsom drift, ifølge en børsmelding.

Konsernsjef i Inmeta Jarl Øverby uttaler at Visiti er særlig sterke på Microsoft .Net og Sharepoint-plattformen.

- De har videre et solid miljø innen Java teknologi og det vil komplettere Inmeta på en god måte. Visiti tilfører nye kunder for Inmeta, spesielt innen det offentlige og det gir Inmeta en ny bransjedimensjon, sier Øverby i en pressemelding.

Begge oppkjøpene betinger tilfredstillende due diligence-undersøkelser. Ifølge Inmeta forventes Osiris-transaksjonen å være sluttført denne måneden; Visiti-oppkjøpet forventes gjennomført innen september.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.