IT-NORGE

Inmeta rykker opp en divisjon

Gjør et byks og vil konkurrere mot de største konsulentselskapene.

Enige om oppkjøp: (fra v.) Daglig leder i Osiris Pål Børseth-Hansen og konsernsjef i Inmeta Jarl Øverby.
Enige om oppkjøp: (fra v.) Daglig leder i Osiris Pål Børseth-Hansen og konsernsjef i Inmeta Jarl Øverby. Bilde: Inmeta
23. juni 2010 - 10:48

På under en måned har Inmeta kjøpt opp to konsulentselskaper, som digi.no skrev i går. Det er særlig innen Microsoft-teknologi selskapet styrker seg.

Inmeta satser på to forretningsområder. Det ene er administrasjon av programvarelisenser for større virksomheter, Inmeta Licencing. I tillegg har de en stadig voksende konsulentavdeling kalt Inmeta Consulting.

Inmeta hadde ved årsskiftet i underkant av hundre konsulenter. Beholdningen blir nær doblet gjennom den siste tiden oppkjøp.

Inmeta får 45 nye konsulenter ved å overta Software Innovations heleide datterselskap Visiti, som holder til på Lysaker. Konsulentselskapet ble skilt ut da SI endret strategi til å bli et rendyrket programvarehus.

I tillegg får de 28 ansatte gjennom oppkjøpet av Osiris i forrige måned.

Går begge oppkjøpene som planlagt vil Inmeta konsulentavdeling bestå av over 170 konsulenter. Dermed har hele virksomheten vokst til rundt 300 ansatte.

- Dere er i ferd med å bli store. Har dere rykket opp en divisjon med disse oppkjøpene?

- Det vil jeg si. På konsulentsiden fokuserer vi nå mye mot store kunder. Da er det viktig å få en størrelse og bredde i kompetanseområdet. Det er viktig både innen privat og offentlig sektor, sier konsernsjef Jarl Øverby til digi.no.

- Hvem vil du si er konkurrentene til Inmeta?

- Det varierer litt fra område til område. Vi konkurrer både med Computas, Capgemini, Accenture, Bouvet, Ergo og EDB.

Inmeta har finansiert oppkjøpene delvis med midler fra egen kontantbeholdning, alternativt gjennom aksjer i selskapet, og delvis gjennom å ta opp lån. Den økonomiske situasjonen er god, påpeker Øverby.

- Vi låner noe penger, men vi er i en solid finansiell situasjon. Vi har mye penger på bok. Å finansere [oppkjøpene] via noe gjeld er vi veldig komfortable med. Vi er finansielt sterke.

- Betyr det at dere vil gjøre flere oppkjøp fremover?

- Nå har vi gjort to oppkjøp på under en måned, som gir oss nærmere 80 nye konsulenter. To miljøer skal integreres. I det korte bildet skal vi fokusere på integrasjon. I det lengre bildet ønsker vi å gjøre flere oppkjøp, sier Inmeta-sjefen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.