RESULTATERFINANS

Inmeta vil fusjonere med Crayon

Tar sikte på å bli «Norges ledende lisens- og konsulentselskap».

Rune Syversen i Crayon (tv) og Jarl Øverby i Inmeta håper at fusjonen kan være operativ ved mars-april 2011.
Rune Syversen i Crayon (tv) og Jarl Øverby i Inmeta håper at fusjonen kan være operativ ved mars-april 2011. Bilde: Inmeta
2. des. 2010 - 15:55

To norske IT-konsulentselskaper, Inmeta og Crayon, opplyser at de fører samtaler med sikte på å ferdigforhandle en endelig fusjonsplan i løpet av de nærmeste to ukene. De mener en fusjonen vil etablere «Norges ledende lisens- og konsulentselskap», og legge et grunnlag for vedvarende lønnsom vekst.

Fusjonen er betinget av vedtak i både styrer og generalforsamlinger. Gjensidig finansiell og juridisk «due diligence» er gjennomført. Det foreligger 60 prosent forhåndsaksept fra aksjonærene i Crayon.

Slik forslaget ser ut i dag vil det sammenslåtte selskapet hete Inmeta Crayon ASA. Inmetas nåværende aksjonærer vil eie 47 prosent og Crayons aksjonærer 53 prosent. Inmeta har i dag en netto gjeld på 20 millioner kroner, mens Crayon har en netto kontantbeholdning på 25 millioner kroner.

Rune Syversen i Crayon (tv) og Jarl Øverby i Inmeta håper at fusjonen kan være operativ ved mars-april 2011. <i>Bilde: Inmeta</i>
Rune Syversen i Crayon (tv) og Jarl Øverby i Inmeta håper at fusjonen kan være operativ ved mars-april 2011. Bilde: Inmeta

Fusjonen begrunnes med et ønske om å forene krefter innen lisensrådgivning, IT-rådgivning og opplæring. Partene betrakter hverandres virksomhet som utfyllende.

– De to selskapene ser det som strategisk fornuftig å kombinere virksomhetene for og utnytte markedsmulighetene raskere og bedre enn det virksomhetene kan gjøre hver for seg. Det nye konsernet vil få stor kompetanse i IT-bransjens vekstområder, og vil bli blant Microsofts 10 største partnere utenfor USA. Inmeta Crayon vil også få en sterk finansiell posisjon som vil muliggjøre ytterligere ekspansjon og fortsatt lønnsom vekst, heter det i selskapenes felles uttalelse.

De to selskapene venter en samlet omsetning i 2010 på rundt 1 300 millioner kroner. Inmeta Crayon vil få rundt 450 ansatte fordelt på fem land. De vil sikte mot å ekspandere gjennom etablerte virksomheter i i Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

Holder tidsplanen, regner man med at fusjonen vil være operativt fra mars-april 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.