BEDRIFTSTEKNOLOGI

Inmeta vil tjene penger på elektronisk arkiv

Inmeta-sjef Jarl Øverby vil spille på flere strenger, og satser friskt på elektronisk arkivering.

12. sep. 2007 - 12:06

Det lille børsnoterte IT-selskapet Inmeta var lenge kjent for å være et rendyrket lisensselskap som livnærte seg på å selge lisenser i store volum til bedriftsmarkedet.

Men i et marked med stadig knappere marginer på lisenser, har Inmeta tatt flere strategiske grep gjennom oppkjøp, geografiske utvidelser og nye satsningsområder.

Senest i mars kjøpte selskapet opp NetOp, og vokste på under ett år fra 130 millioner i omsetning til 188 millioner med et resultat på 11,5 milloner kroner. Selskapet har nå 88 ansatte, og er representert i Norge, Sverige og Danmark.

Administrerende direktør Jarl Øverby bekrefter at de nå beveger seg i retningen av å bli en systemintegrator, men skal på ingen måte bli en mini-Ementor.

Nå vil selskapet satse på elektronisk dokumenthåndtering (EDRM) som skilles ut i et eget selskap.

- Dette er et område vi tror har et stort vekstpotensiale framover, sier Inmeta-sjef Jarl Øverby til digi.no.

Inmeta vil levere løsninger fra det skannes eller på annen måte oppstår elektronisk, via arbeidsflytprosesser og bearbeiding til arkivering, gjenfinning og regler for fremtidig oppbevaring.

Som kunde har Inmeta allerede Statoil, som de fikk i kjølevannet av toppsjef Olav Fjells avgang. Behov for bevisføring på Fjells velsignelse, som gikk med på å betale Horton Investments 115 millioner kroner over en tiårsperiode for konsulenttjenester knyttet til Iran, var med på å framskynde behovet for arkivering av elektronisk kommunikasjon.

Inmeta samarbeider med konsulentselskapene Bouvet og Cap Gemini, og har i dag et titalls kunder innen dette forretningsområdet alt fra små til større selskaper.

I USA har det allerede vært en plikt å ha forsvarlige lagringsløsniger for e-post som et ledd i bekjempelsen av terror.

I Europa jobbes det nå med et nytt Eurosoxc direktiv som etterhvert vil gjøre det obligatorisk for også norske selskaper å innføre tilsvarende dokumentasjonsordninger, tror Øverby.

Inmeta bruker Meridio plattform og programvare som er tilpasset norsk standard.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.