RESULTATERFINANS

Inmeta vokser og tjener penger

Inmeta-sjef Jarle Øverby tjener mest på lisenssalg, men oppkjøp sikrer vekst i konsulentsatsningen.

Inmeta var lenge en av børsens minste IT-selskaper, og de hadde spesialisert seg på salg av programvarelisenser fra Microsoft og andre store internasjonale programvareleverandører.

Selskapet har brukt det som utgangspunkt til å bygge opp ett større selskap som også leverer konsulenttjenester. Etter å ha avviklet datterselskapet Inmeta Solutions AS, står konsernet igjen meg Inmeta Licensing AS og Inmeta Solutions som sine satsningsområder.

Inmeta har gjort flere mindre oppkjøp, og dette er med på å bidra til at selskapet har en kraftig omsetningsvekst. Selskapet er også i ferd med å sikre seg Exense Consulting ASA. Der har de 91,1 prosent av aksjene, og kan således tvangsinnløse de resterende aksjonærene.

Nå har selskapet lagt frem kvartalstallene for årets andre kvartal.

Omsetningen endte på 91,4 millioner kroner, en vekst på 33,2 prosent fra samme periode i fjor. Overskuddet endte på 7,1 millioner kroner.

Det er fortsatt lisenssalget som står for brorparten av inntektene. I andre kvartal omsatte datterselskapet Inmeta Licensing for 79,0 millioner kroner, opp fra 63,3 millioner.

Inmeta har hatt et overordnet fokus på volumavtaler, og kundene som kjøper slike lisenser er gjerne mest kjøpevillig i andre og fjerde kvartal. Nå har Inmeta også begynt å satse mot SMB-markedet. Det kan gi en mer stabil utvikling etterhvert.

Inmeta Consulting oppnådde en omsetning på 12,2 millioner kroner. Selv om det er en vekst på 60 prosent fra i fjor, så må denne satsingen fortsatt sies å være i startgropen. Med Exense Consulting vil Inmeta doble sin konsulentavdeling over natten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.