Inn i tredje år med tosifret vekst

Kommende toppsjef Paul Otellini mener Intel er inne i sitt trede år på rad med tosifret vekst.

Kommende toppsjef Paul Otellini mener Intel er inne i sitt trede år på rad med tosifret vekst.

Paul Otellini er president i Intel og overtar toppsjefstillingen etter Craig Barrett 18. mai. Han frontet selskapet på en analytikerkonferanse i går.

Der uttrykte Otellini stor optimisme. Han sa at Intel er «godt inne i sitt tredje år på rad med tosifret vekst i omsetningen», melder Wall Street Journal.

Årsaken til den vedvarende høye vekstraten, ifølge Otellini er at Intel fortsetter å satse på PC-er, spesielt bærbare. Han pekte på at bærbare i fjerde kvartal utgjorde mer enn halvparten av alle PC-er solgt gjennom detaljhandelen i USA, og at i Japan og Europa er henholdsvis 60 prosent og 50 prosent av alle solgte PC-er bærbare.

Otellini mener videre at Intels satsing på «plattformer» – prosessorer med tilhørende brikkesett – er den vesentlige faktoren i at Intel-baserte bærbare PC-er er blitt en salgssuksess. Intel tilbyr ikke bare spesialiserte prosessorer, men også brikkesett med integrert WLAN, i en «plattform» kalt Centrino. De aller fleste bærbare som selges i dag bygger på denne plattformen.

I tiden framover vil denne plattformtanken overføres til andre markeder innen PC-er og servere.

I et intervju med CNBC tidligere i går sa dagens toppsjef i Intel, Craig Barrett er Asia er Intels største marked og at selskapet opplever spesielt stor framgang i land med høye vekstrater i økonomien. Hva som skjer i USA og Vest-Europa er følgelig ikke lenger avgjørende for Intels utvikling, selv det stadig er svært viktig, ifølge Barrett.

Intel kunngjorde nylig utmerkede tall for første kvartal.

    Les også:

Til toppen