Innfører flere muspekere på samme PC

Microsoft mener flere mus per PC er et alternativ til billigere PC-er i u-land.

Innfører flere muspekere på samme PC

Microsoft mener flere mus per PC er et alternativ til billigere PC-er i u-land.

Mange skoler, både i Norge og i fattigere land, har et lavt antall PC-er i forhold til antallet elever. Dette betyr at mange elever må dele én PC og én skjerm. Typisk vil den eldste eller mest dominerende eleven ta kontroll over mus og tastatur, mens de øvrige først og fremst blir tilskuere. Dette gjør at mange raskt taper interessen for det som skjer på skjermen og heller ikke lærer noe.

Det ideelle vil i mange tilfeller være at elevene hadde hver sin maskin, men prisen er gjerne et betydelig hinder for dette.

    Les også:

Forskere ved Microsofts forskningsavdeling i India, et land hvor skoler på landsbygda i beste fall har noen få PC-er per klasse på 40 elever, har kommet fram til at en alternativ løsning kan være å gi flere elever samtidig og direkte tilgang til den samme PC-en.

Løsningen kalles Microsoft for Windows MultiPoint. Dette er en teknologi som lar flere brukere dele en enkelt PC ved å benytte flere mus eller andre peke- eller skriveenheter. Muligheten for å koble flere mus til en PC er ikke nye. Det skal derimot muligheten for å ha flere muspekere på skjermen på en gang være. Hver peker vil kunne ha forskjellig utseende, for eksempel farge, slik at hver elev vet hvilken som er sin.

- Multipoint gjør to ting, sier Richard Anderson, professor i informatikk ved Universitetet i Washington og spesialist på undervisningsteknologi.

- Først støtter den lærdom gjennom samarbeid, hvor elevene engasjeres i gruppeaktiviteter og lærer fra hverandre. Deretter er det en kostnadseffektiv mekanisme for å utvide rekkevidden av maskinvaren, sier Anderson i en pressemelding.

Microsoft planlegger å ha en alfautgave av MultiPoint Software Developer Kit (SDK) klar for nedlasting i januar. Deretter vil det komme månedlige oppdateringer fram til at produksjonsutgaven kommer i mai.

Til toppen