Innfører «offline»-tagg i neste Firefox

En ny test-versjon av Firefox 3 inkluderer en rekke nyheter, blant annet støtte for frakoblet innhold.

En ny test-versjon av Firefox 3 inkluderer en rekke nyheter, blant annet støtte for frakoblet innhold.

Mozilla skal etter planen lansere en ny versjon av nettleseren Firefox til høsten. Nylig ble den tredje alfautgaven av motoren til nettleseren, Gecko 1.9, sluppet i en tilsvarende alfautgave av Gran Paradiso, som er det foreløpige kodenavnet på Firefox 3.

Den nye alfautgaven inkluderer en bunke nyheter, hvor de fleste trolig vil finne veien inn i den endelige utgaven.

På listen står blant annet støtte for en oppmerking, , som kan brukes for å laste innhold inn i et mellomlager nettleseren benytter når den ikke har nettilgang. Dette gjør at utviklere av websider kan sikre at utvalgt innhold er tilgjengelig i nettleseren uavhengig av om den er koblet til Internett eller ikke.

Støtte for animerte PNG-bilder (APNG) er nå inkludert, det samme er støtte for DOM-attributtene clientLeft og clientTop.

Det loves bedre presisjon i layouten og skaleringen på tvers av en rekke skjerm- og skriveroppløsninger. Dessuten skal brukerne kunne varsles dersom nettsteder forsøker å videresende nettleseren til en annen webside, samt når websiden automatisk oppfriskes ved hjelp av HTTP-EQUIV=refresh.

En annen nyhet er støtte for cookie-attributtet HttpOnly, som gjør at cookie-en kun kan leses av serveren og ikke av skript på klientsiden.

En mer komplett oversikt finnes på denne siden.

Alfautgavene av Firefox 3 er først og fremst ment for utviklere, men er tilgjengelig for alle her.

Til toppen