Innfører Opera Widgets på mobilen

En ny betautgave av Opera Mobile 9.5 kan nå lastes ned.

Innfører Opera Widgets på mobilen

En ny betautgave av Opera Mobile 9.5 kan nå lastes ned.

Opera Software kunngjorde i da g at selskapet har sluppet en ny betaversjon av Opera Mobile 9.5. Dette er den andre betaversjonen i rekken, den første kom i juli i år.

Den nye betaversjonen er den første Opera-versjonen for mobiler som støtter widget, små programmer som skal gi raskere tilgang til spesielt tilpassede nettjenester, bortsett fra Opera-versjonen som benyttes av T-Mobile i selskapets Web'n’walk-initiativ.

Opera Widgets kan legges som snarveier på hjemmeskjermen til mobilen. De benytter Operas presentasjonsmotor, men framstår som separate programmer for brukeren. En del widgets skal følge med nettleseren. Flere kan lastes ned fra denne siden.

I tillegg til widget-støtten, skal den nye betaversjonen kunne laste websidene raskere.

Mens den første betaversjonen av Opera Mobile 9.5 kun var tilgjengelig for Windows Mobile, er den nye versjonen også tilgjengelig for UIQ-baserte mobiler.

Opera Mobile 9.5 skal senere også komme i en Symbian-versjon. Dessuten skal den få støtte for Opera Link og Gears.

Betaversjonen kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Opera har i tillegg oppdatert selskapets Opera Widgets SDK, som nå støtter debuggingsverktøyet Dragonfly og verktøy til S60, UIQ og Windows Mobile for administrasjon og testing av widgets.

Opera Widgets SDK kan lastes ned her.

Til toppen