AVTALER & KONTRAKTER

Inngår avtale om Linux-patenter

Amazon.com og Microsoft har kommet til enighet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. feb. 2010 - 08:21

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har inngått en krysslisensieringsavtale om patenter med Amazon.com. Avtalen gir hvert av selskapene tilgang tilgang til det andre selskapets patentportefølje.

Avtale skal dekke et stort utvalg av produkter og teknologier. Dette inkluderer ebokleseren Kindle, som tar i bruk både åpen kildekode og Amazons proprietære programvarekomponenter, samt Amazons bruk av Linux-basert servere.

Detaljer utover dette er ikke offentliggjort, bortsett fra at Microsoft i en pressemelding skriver at selskapet indikerer at Amazon.com, som en del av avtalen, skal betale Microsoft en ikke-oppgitt sum.

Microsoft har inngått lignende avtaler med mer enn 600 selskaper siden 2003. Dette inkluderer Apple. HP, LG Electronics, Nikon, Novell, Pentax, Pioneer, Samsung Electronics og Fuji Xerox.

    Les også:

Amazon.com ble forøvrig kåret til det mest tiltrodde varemerket i USA av analyseselskapet Millward Brown denne uken, mens Microsoft oppnår førsteplassen i Tsjekkia. Flest førsteplasser i de 22 landene som er med i undersøkelsen, er Nokia. Selskapets navn er det mest tiltrodde varemerket i Italia, Kina, Polen, Russland, Sverige, Taiwan, Thailand og Ungarn. Undersøkelsen omfatter ikke bare IT-relaterte varemerker. I flere land kommer Pampers på topp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.