Inngår forlik etter rekrutteringsraid

Terje Mjøs og ErgoGroup får million-erstatning etter forlik med 12 utbrytere som gikk til konkurrent.

Inngår forlik etter rekrutteringsraid

Terje Mjøs og ErgoGroup får million-erstatning etter forlik med 12 utbrytere som gikk til konkurrent.

ErgoGroups toppsjef, Terje Mjøs, brukte deler av sin tid på ErgoGroups årlige arrangement IT-Tinget høsten 2007 til å lange ut mot det han mente var ufine rekrutteringsmetoder.

Mjøs fortalte at de flere ganger var blitt utsatt for det han beskrev som kapringsforsøk.

- Vi har hatt et forsøk som har lykkes, sa Mjøs, til digi.no, etter åpningsforedraget.

Han gjorde det klart at ErgoGroup vurderte rettslige skritt, men ville på det tidspunktet ikke si hvilket selskap det var snakk om.

    Les også:

Selskapet som sto bak det påståtte kapringsforsøket var Skill AS. Saken skulle opp for retten i januar, men partene ble enige om et forlik der Skill og fem personer betaler en erstatning på 3,5 millioner kroner til ErgoGroup, skriver Aftenposten.

- Forliket er en seier for oss. Det at beløpet i norsk målestokk ble såpass stort, betyr at vi hadde en god sak og motparten en tilsvarende dårlig, sier Terje Mjøs, til Aftenposten.

Det var totalt snakk om 12 utbrytere, og ErgoGroup hevder at de har tapt mellom 5 og 10 millioner kroner på saken.

- Vi mener vi kan dokumentere at regiondirektøren og tre andre nøkkelpersoner startet en prosess med å etablere Skill mens de var ansatt og fikk lønn i ErgoGroup. I denne perioden jobbet de med å rekruttere de andre ansatte ved Fredrikstad-kontoret og tok med seg kunder, sier Mjøs til Aftenposten.

Omtrent samtidig hopper noen av i Oslo for å gå til samme selskap, skriver Aftenposten.

- En av lederne tar med seg seks ansatte og starter Skill Oslo. Vi føler adferden i disse sakene var grovt illojal, i strid med ansettelsesavtaler og markedsføringsloven. Vi ønsket å prøve saken for retten, men fant det riktig å gå i megling, sier Mjøs til Aftenposten.

Skill er ikke enige i ErgoGroups fremstilling, eller i at de inngikk forlik fordi de hadde en dårlig sak.

- ErgoGroup truet enkeltpersoner med at de måtte betale det som for dem var svimlende erstatningsbeløp, og som ville jagd dem fra gård og grunn. Det var for å skjerme de ansatte at vi gikk med på et forlik. Å gå flere runder i retten med dette ville blitt en enorm belastning, sier Tom Adolfsen, styreformann i Skill, til Aftenposten.

Han mener at erstatningsbeløpet er til å leve med, og sier at det allerede er betalt.

    Les også:

Til toppen