Inngår hemmelig India-forlik

Telenor starter nytt selskap.

Telenors Asia-sjef Sigve Brekke trommer og danser med Uninor-medarbeidere i Hyderabad 21. april i år.
Telenors Asia-sjef Sigve Brekke trommer og danser med Uninor-medarbeidere i Hyderabad 21. april i år. (Bilde: Scanpix REUTERS/Krishnendu Halder )

Telenor starter nytt selskap.

Telenor inngikk onsdag et forlik med sin tidligere partner i India, Unitech Ltd. Telenor forbereder seg nå på å ta opp kampen om 2G-nettet i India.

Telenor skriver i en pressemelding at selskapet er blitt enig med Unitech om å suspendere alle rettslige konflikter mellom partene. Noen detaljer om innholdet i forliket kan partene ikke gå ut med.

De to selskapene bekrefter imidlertid at forliket innebærer at Unitech Wireless, også kjent som Uninor, overfører sin virksomhet i India til et nytt selskap kontrollert av Telenor.

Den norske telekomkjempen forbereder seg gjennom det nye selskapet å delta i den kommende auksjonen av det indiske 2G-nettet. Noen endelig beslutning er imidlertid ikke tatt.

Forliket med Unitech Ltd. innebærer at Unitech umiddelbart trekker seg fra styret i Uninor og at alle spesielle aksjonærrettigheter suspenderes.

- Etter en vellykket auksjon og overføring av virksomheten vil alle rettslige konflikter mellom partene bli avsluttet, opplyser kommunikasjonsdirektør Glenn Mandelid i Telenor Asia. (©NTB)

Til toppen