JUSS OG SAMFUNN

Inngår samarbeid med kunde

Flere europeiske land har lettet på restriksjonene for differensiering av lokale kabelTV-sendinger. Dette har økt potensialet for Computer Advances reklamestyringsprodukt Digital traffic and Billing. Nå inngår CAG samarbeid med en av sine kunder for å møte etterspørselsveksten.

Eirik Flaa
8. juli 1997 - 16:57

Etter å ha installert Digital Traffic and Billing (DTB) hos mediaselskapet Katz International i London, inngår nå Computer Advances Group (CAG) et utvidet samarbeid med kunden.

Katz, som sitter på solid kompetanse om programvaren, skal leie ut personell på timebasis til CAG som trenger folk til å installere den stadig økende etterspørselen i Europa. Spesielt gjelder dette England og Nederland, der det nylig er åpnet for diversifisering av kabel-tv-reklame på lokalt nivå. I praksis betyr dette at en kabel-tv-operatør kan sende forskjellig reklame til meget små geografiske områder dersom infrastrukturen tillater dette.

Eksempelvis kan man på samme tidspunkt og på samme kanal sende reklame for Jaguar for folket i Holmenkollåsen, mens Grünerløkkas innbyggere blir eksponert for den lokale kebabkioskens fortreffelighet...

- Denne type lovendringer gir et enormt potensial for våre produkter, sier administrerende direktør i CAG, Kristian Larsen, til digi. Han forteller at mange europeiske land fortsatt har lover mot denne type reklame-differensiering, men at mange av disse restriksjonene nå er i ferd med å forsvinne. Blant annet gjelder dette Norge, der loven etter planen allerede skulle vært fjernet.

Samarbeidet med Katz vil gi CAG betydelig kapasitet på installasjonsbiten, og vil sammen med maskinvareavtalen med Limt AB gi økt veksttakt på forretningsområdet digital kringkasting. Ifølge pressemeldingen fra selskapet er timesatsene som er avtalt med Katz "gunstige"

- I tillegg til timesatsene skal vi betale et initielt beløp, men investeringer gir oss tilgang på kompetanse for hele det europeiske markedet, sier Larsen.

Samtidig med Katz-avtalen har CAG også inngått en avtale med den engelske kabeloperatøren CableTel om installasjon av DGT. Denne beløper seg i utgangspunktet til 500.000 kroner, men i tillegg kommer årlige vedlikeholdskostnader på rundt 20 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.