Inngår tett samarbeid om Linux i Azure

Microsoft og Red Hat har for alvor begravd stridsøksen.

Inngår tett samarbeid om Linux i Azure
Red Hat er på full fart inn i Microsofts nettsky. Bilde: tOrange.us, fotofikling digi.no

Microsoft og Red Hat kunngjorde i går et partnerskap som blant annet innebærer at Red Hat Enterprise Linux (RHEL) vil tilbys som det foretrukne Linux-valget for enterprise-oppgaver i Microsofts offentlige nettsky, Azure.

Dette skal blant annet kunne hjelpe kunder som allerede benytter RHEL i private nettskyer med å ta i bruk en hybrid nettsky-løsning.

De to selskapene skal også samarbeide om hvordan de sammen kan løse ulike behov knyttet til bygging, utvikling og administrasjon av applikasjoner basert på Red Hat-programvare på tvers av private og offentlige skyer.

Leste du denne? Microsoft med Linux-basert operativsystem 

Stort overlapp

Microsoft og Red Hat har tradisjonelt vært harde konkurrenter. I dag har de svært mange felles kunder. Til Recode sier Mike Evans, sjef for bedriftsutvikling hos Red Hat, at overlappen av kunder på 90 prosent.

I løpet av noen uker vil kundene kunne bruke Red Hat Cloud Access til å flytte sine egne, virtuelle maskiner over i Microsoft Azure. I disse vil de kunne kjøre blant annet Red Hat Enterprise Linux og Red Hat Enterprise Linux Atomic Host. 

Red Hat JBoss Enterprise Application Server, Red Hat JBoss Enterprise Web Server, Red Hat Gluster Storage og OpenShift by Red Hat vil bli tilbudt som en PaaS-løsning (Platform as a Service).

Lokker på Linux-brukerne: – Skeptikerne holder Microsoft skjerpet 

On-Demand

Senere skal de to selskapene tilby Red Hat On-Demand, som i praksis er RHEL-avbildninger som gjøres tilgjengelig mot betaling i Azure Marketplace.

Det loves ellers support på tvers av hele de hybride omgivelsene og samhandlingstøtte i Red Hat CloudForms med Microsoft Azure and Microsoft System Center Virtual Machine Manager.

Det nevnes også tilgang til .NET-teknologier i blant annet RHEL og OpenShift, med støtte fra både Microsoft og Red Hat. RHEL skal bli det primære utviklings- og referanse-operativsystemet for .NET Core på Linux.

– Datasenteret er heterogent, og nettskyen er hybrid. Når Red Hat og lederen innen enterprise-oppgaver i nettskyen forener krefter, er det våre kunder som er vinnerne, siden vi forenes om felles løsninger for å hjelpe dem med å løse utfordringer i nettskyen, sier Paul Cormier, president for produkter og teknologier hos Red Hat, i en pressemelding.

Scott Guthrie, sjef for Microsofts nettsky- og enterprise-divisjon, sier at dette partnerskapet er til stor fordel for både bedrifter, programvareleverandører og utviklere, fordi det utvider Microsoft nettskytilbud ytterligere.

Omtrent 25 prosent av Microsofts nettsky kjører allerede Linux-baserte arbeidsoppgaver.

Nadella: – Microsoft elsker Linux 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.