RESULTATERFINANS

Innholdsnett-alliansen snudde i siste liten

De norske nettavisene vil ta seg betalt og hadde valgt én felles løsning. Men i siste liten snudde man. Nå står kampen i realiteten mellom to aktører, mens BBS er helt ute av bildet.

29. okt. 2001 - 14:37

De norske nettavisene og flere store nettsteder vil nå ha betalt for bruk. Men fordi du må registrere deg, har aktørene gått sammen i en allianse for å bli enig om én felles løsning. Skal leserne holde rede på flere konkurrerende systemer, blir det bare rot, frykter nettstedene.

Den såkalte Innholdsnett-alliansen skal bestemme seg på onsdag. Men en arbeidsgruppe er tirsdag klar med en innstilling som trolig vil bli vedtatt.

Ni aktører i IT og bankbransjen ba om å få være med i utvelgelsprosessen, men bare fire ble godkjent. Den første er Bankenes Betalingssentral


DnB har også levert et tilbud sammen med Netaxept. I tillegg har de to mindre selskapene eSolutions og subClearing også levert tilbud.
Les: Nytt, superenkelt betalingssystem på vei

digi.no har snakket med en rekke kilder i miljøet. Etter hva digi.no forstår har arbeidsgruppen lagt vekt på finansiell og organisasjonsmessig størrelse.

digi.no vet at arbeidsgruppen, som ledes av Bent Nordbø i Aftenposten Multimedia, hadde lagt frem en foreløpig innstilling overfor de andre medlemmene i Innholdsnett. Dette var de største aktørene i Innholdsnett som hadde tatt initiativ til for å lodde stemningen i alliansen.

Men i forrige uke la subClearing et ukjent trumfkort på bordet som fikk arbeidsgruppen til å revurdere. I tillegg hadde Netaxept brukt lang tid på å imøtekomme arbeidsgruppens forespørsel om en bedre løsning, men ble fornøyd da Netaxept først kom på banen.

* digi.no kan avsløre at arbeidsgruppen i Innholdsnett nå står overfor et valg: de er mest imponert over løsningen til subClearing, men DnB/Netaxept har større markedsmakt. Dette vil veie tungt.

Innholdsnett
Innholdsnett-alliansen består blant annet av VG, Aftenposten, Orkla, Apressen, Funcom, Dagbladet, Nettavisen, SOL og en lang rekke lokalaviser. digi.no deltar foreløpig ikke aktivt i arbeidet, men holder seg informert.

BBS er definitivt ute av bildet, og det gjelder trolig også eSolutions, som uansett er en outsider i dette spillet.

De aktuelle kandidatene skal ha presentert en løsning som gir nettaviser og nettsteder som SOL en svært fleksibel løsning. Systemet lar nettstedene sette priser på innhold og tjenester til 'langt under én krone', men de kan også ta seg betalt med summer opp mot 20 kroner.

Arbeidsgruppen legger frem sin innstilling tirsdag ettermiddag overfor de andre medlemmene i Innholdsnett. Et allmøte i Innholdsnett-alliansen på onsdag, vil avgjøre om man velger det sikre, det vil si DnB, eller en liten, men mer innovativ aktør.

* P.S.
Vi gjør oppmerksom på at denne saken har blitt endret noe i etterkant.
D.S.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.