TELEKOM

Innkaller til høring om trådløse mikrofoner

Men frekvensendring blir det.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. okt. 2010 - 15:53

Post og teletilsynet (PT) kunngjorde i september at frekvensområdet 790 til 862 MHz i framtiden skal benyttes til mobilkommunikasjon. Dette inkluderer frekvensområdet 800-820 MHz, som i dag er blant frekvensområdene som brukes av trådløse mikrofoner.

Frekvensendringen har blitt avgjort av EU-kommisjonen. Beslutningen er bindende for Norge gjennom EØS-avtalen og foreslår at den gjøres gjeldende fra og med inngangen av 2012.

Dermed er det ingen vei utenom en endring av hvilken frekvenser trådløse mikrofoner får bruke. Spørsmålet nå er hvilke frekvenser dette skal være. Derfor har PT innkalt til høring.

I høringsinnkallelsen ramses det opp flere mulige alternativer, men vil være mulig for høringsdeltakerne å foreslå løsningsalternativer som går ut over de frekvensbåndene som er nevnt. Det kan i alle fall sikre at kvaliteten blir god nok i framtiden.

Høringen er åpen for alle og fristen for å svare er den 5. desember i år.

Endringen vil først og fremst ramme aktører innen kulturlivet, både i Norge og andre europeiske land. Digi.no kjenner til at et teater i Norge investerte omtrent 1,6 millioner kroner i trådløse systemer så sent som i fjor. Disse systemene kan trolig ikke brukes lenger etter utgangen av 2011.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.