KORTNYTT

Innkrevingssentralen finner deg med Fast

Statens innkrevingssentral har kjøpt en søkeløsning fra Fast-partneren Comperio.

9. mars 2006 - 14:12

Statens innkrevingssentral (SI) har signert en avtale med Comperio som innebærer at Fast Enterprise Search Platform (Fast ESP) vil bli det nye sentrale verktøyet for informasjonssøk- og gjenfinning for SI.

SI regner med å oppnå vesentlige kvalitetsforbedringer, og ser en kraftig søkemotor som strategisk i arbeidet med å effektivisere virksomhetens omfattende informasjonsflyt.

– Vi kan oppnå vesentlige tidsbesparelser og effektivitetsforbedringer ved å innføre en moderne søkemotor som basis komponent i vår IT-infrastruktur, heter det i en uttalelse fra SI-direktør Per Waage. – Fast ESP vil over tid bli integrert i de fleste av våre applikasjoner.

Comperio ble startet som en spin-out fra Fast 17. november 2004. Selskapet omsatte i fjor for over 15 millioner kroner. Forretningsideen er å bistå informasjonsintensive nordiske virksomheter med å løse deres behov for effektiv tilgang til all sin virksomhetskritiske informasjon. Kundeporteføljen omfatter Gjensidige Forsikring, Norges Forskningsråd, Oslo Børs, Schibsteds Sesam-satsing og A-pressens Zett.

SI er en forvaltningsetat i Mo i Rana, direkte underlagt Finansdepartementet. Den har 315 ansatte og krevde i 2005 inn 2,2 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.