- Innleide konsulenter må gå først

Nedbemannings-ryktene svirrer, men IBM skal verne de faste ansatte så langt det er mulig.

- Innleide konsulenter må gå først

Nedbemannings-ryktene svirrer, men IBM skal verne de faste ansatte så langt det er mulig.

Finansuroen påvirker også IT-bransjen, og det er spesielt de store amerikanske IT-gigantene som nå skjelver.

Selv om verken Microsoft eller IBM vil innrømme at de står overfor massive kutt, ryktes det i selskapenes egne blogger og nettsteder at nedbemanninger er på vei.

Et uavhengig nettsted for IBM-ansatte sprer nå rykter. Der skriver en anonym tipser at IBM vil kvitte seg med 16.000 ansatte den 23. januar.

Fungerende personaldirektør Jostein Hegelberg er foreøpig usikker på hvordan dette eventuelt vil påvirke norske forhold, men mener forretningen går som normalt i Norge.

IBM Norge har mange oppdrag mot det offentlige og avtalene er gjerne bundet opp gjennom flere år. Hegelberg tror derfor at de 1200 ansatte på Kolbotn ikke trenger å frykte med det første.

Han medgir likevel at selskapet har rundt et hundretalls innleide konsulenter, og dersom det blir nødvendig med nedskjæringer er det disse som må gå først.

- Strategien er at så lenge vi har den nødvendige kompetansen skal vi holde fast på våre egne, sier han til digi.no.

Han mener også at 16.000 ikke er så dramatisk tall med tanke på at det er 386.000 som jobber i selskapet.

- Det er ukjent for meg om det er tallfestet hvor mange som må gå, men vi vet jo at USA har slitt med finanskrisen i lang tid før Norge ble berørt. Hvordan dette vil slå ut på verdensbasis blir spekulasjoner, men vi kan selvfølgelig ikke utelukke at IBM blir rammet, sier han.

    Les også:

Til toppen