Innrømmer barnearbeid i Kina

iPad-fabrikken til Foxconn brøt kinesisk lov.

Forholdene for arbeiderne som framstiller Apple-produkter ved anleggene til Foxconn har utløst solidaritetsaksjoner, blant annet denne i Hongkong 24. september 2011.
Forholdene for arbeiderne som framstiller Apple-produkter ved anleggene til Foxconn har utløst solidaritetsaksjoner, blant annet denne i Hongkong 24. september 2011. (Bilde: SACOM)

iPad-fabrikken til Foxconn brøt kinesisk lov.

Taipei (NTB-Reuters): Foxconn, som produserer elementer til Apples produkter i Kina, bruker barn ned til 14 år i sin produksjon, i strid med internasjonale regler.

Arbeidsrettsaktivister i Kina anklager Foxconn og andre bedrifter for å bruke lærlinger som billig arbeidskraft for produksjon der det er vanskelig å finne unge voksne som vil ta lavtlønnet arbeid.

Foxconn, som hører til Taiwan-bedriften Hon Hai Precision Industry, sier de har funnet ansatte ved en fabrikk i Yantai i Shangdong-provinsen som er under den lovbestemte minstealderen på 16 år.

Bedriften sier at det ikke bare er i strid med kinesisk lov å bruke arbeidskraft som er under 16 år, men også i strid med bedriftens egne regler. Derfor er det tatt skritt for å sende lærlingene tilbake til sine studiesteder.

Arbeidere ved Foxconns fabrikker er gjerne unge kvinner  fra utkantstrøk.
Arbeidere ved Foxconns fabrikker er gjerne unge kvinner fra utkantstrøk. Bilde: Apple

Foxconn og Apple ble tvunget til å bedre arbeidsforholdene på sine fabrikker i Kina, der de fleste iPhoner og iPader blir laget, etter at søkelyset ble satt på en serie selvmord og dårlige arbeidsforhold. (©NTB)

    Les også:

Til toppen