Innrømmer YouTube-tabbe

Gjør endring i kommentarsystemet, men ikke vekk fra Google+.

Innrømmer YouTube-tabbe
Den nye kommentarsiden til YouTube skal gjøre det enklere for brukerne å administrere egne og andres kommentarer. Bilde: Patrick Doyle og digi.no

Google-eide YouTube har fått masse kritikk etter at tjenesten i november i fjor byttet ut det opprinnelige kommentarsystemet med ett som er basert på Google+. Det meste av kritikken har dreid som om at brukerne nå måtte opprette en Google+-profil til brukerkonto. Dette til tross for at det hadde ligget i kortene i mer enn to år at dette ville skje.

Selv om denne delen kritikken ikke har stilnet helt, så lever nok YouTube helt fint videre med dette. For det er tvilsomt at YouTube hadde noen illusjoner om at en så stor endring ville være smertefri. Men det er fortsatt masse kommentarer til videoene, og kommentarnivået minner muligens litt mindre om kloakk enn det som tidligere kunne være tilfellet.

Nå, drøyt to måneder etter at utskiftingen ble gjennomført, har YouTube tydelig begynt å evaluere erfaringene av det det hele. I et blogginnlegg skriver teknikeren Patrick Doyle at en gjenganger i kritikken har vært måten kommentarene til videoene administreres på.

– Mange av dere har fortalt oss at dere bruker deres YouTube-innboks til å administrere kommentarer. Med det nye kommentarsystemet, som flyttet kommentarmeldingene til varsler, var det en tabbe å fjerne denne funksjonen, innrømmer Doyle.

YouTube har derfor valgt å prioritere utviklingen av en ny side for kommentaradministrasjon, hvor man både kan få oversikt over, moderere og etter hvert også å svare på kommentarer fra andre direkte på denne siden, som nå er tilgjengelig.

Ifølge Doyle dreier det seg foreløpig bare om en første utgave av kommentarsiden. Det loves mer funksjonalitet om ikke så lenge.