Innstikkskort som 3G-telefon

NetCom lanserer et PC-kort som kan bli en arg utfordrer til Telenors UTMS-tilbud.

NetCom lanserer et PC-kort som kan bli en arg utfordrer til Telenors UTMS-tilbud.

NetComs første 3G-tjeneste er mobilt bredbånd. Selskapet lanserer et PCMCIA-kort til bærbar PC som gir tilgang til Internett med bredbåndshastighet. Nedlastingshastigheten kan oppleves som fem til seks ganger raskere enn ISDN eller 10 ganger raskere enn dagens mobilhastighet.

Dermed kan NetComs kunder bruke sin bærbare PC til å lese e-post og surfe på nettet hvor som helst og når som helst.

Prisen er 499 kroner i måneden. Telenor på sin side opererer med en langt høyere pris på sine UMTS-tjenester med en maksimal pris per dag på 30 kroner. Et års forbruk av 30 kroner dagen gir dermed en årspris på 10.950 kroner.

Til sammenligning vil ett års 3G-bruk hos Netcom koste 6000 kroner.

Netcom har også lansert en billigere prisklasse, Netcom Connect 20. For en fast på pris på 125 kroner måneden kan man overføre 20 MB. Etter dette betaler man fem kroner per megabyte.

Teleanalytiker Tore Aarønæs tror PC-kortet kan bli en populær «3G-telefon». Mens Telenor ser på 3G først og fremst i tilknytning til mobiltelefon, satser NetCom på 3G som dataoverføring.

– NetCom kan bli en spennende utfordrer med trådløs dataoverføring, men vi vet lite om dette markedet. Det er hyggelig å se at vi får flere aktører på telemarkedet både innen IP-telefoni og nå trådløs dataoverføring, sier Aarønæs.

Han tror det er mot bedriftsmarkedet og mot yrkesgrupper som journalister, selgere og konsulenter som stadig er på farten, at tilbudet vil kunne få avsetning.

NetCom har lagt seg på en pris rett under 500 kroner i måneden som er en representativ forbruk for denne gruppen.

- Prisen er i utgangspunktet verken spesielt dyrt eller billig, men et rimelig anslag i forhold til hva som må anses som konkurransedyktig, mener Aarønæs.

NetCom vil trolig etter hvert møte konkurranse fra Nordisk Mobiltelefon som skal bygge opp et mobilnett med CDMA-teknologi for å få telefoner til 450 MHz-båndet i Norge.

NetComs tilbud kan også bli et godt tilbud til de over 500.000 nordmenn som kun benytter seg av ISDN når de skal surfe eller sende e-post. I tillegg er det rundt 600 000 personer med modemtilgang til internett. Mange av disse har ikke tilgang til bredbånd over fastlinje.

Til toppen