RESULTATERFINANS

Innstramminger stoppet ikke hjemme PC-salget

Dell har levert hjemme PC-er for flere hundre millioner etter at nye regler trådte i kraft.

Det har gått halvannet år siden endringene i hjemme-PC-ordningen trådde i kraft. Bransjen var bekymret for hvordan det ville gå med PC-salget etter at det ble satt en grense på 280 kroner i månedlig trekk.

    Les også:

Tall fra Dell tyder imidlertid på at markedet allikevel har holdt seg ganske godt. Dell forteller at de har levert mer enn 200 hjemme PC-prosjekter til en samlet verdi på over 300 millioner kroner, siden endringene trådte i kraft 14. oktober i 2005.

- Vi har en markedsandel på 59 prosent av hjemme-PC-markedet i første kvartal i år, ifølge IT Research, og ser at stadig flere bedrifter bruker dette som kompetanseheving til sine ansatte. Etter at den nye ordningen trådde i kraft har prisene på PCer også falt, og for under 10 000 kroner får man i dag en svært kraftig stasjonær eller bærbar maskin som passer for de fleste bruksområdene i hjemmet, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Dell Norge.

Dell er markedsleder for dette segmentet i Norge, selv om de ikke er størst totalt sett. Dette er en segment der Dells direktemodell fortsatt gir selskapet et viktig konkurransefortrinn i forholdt til blant annet hovedkonkurrenten HP.

- Vi skreddersyr løsninger for alle våre kunder, og mange ønsker i tillegg tjenester som forvaltning og administrasjon, som vi tilbyr gjennom vårt system. På hjemme-PC-fronten ser vi også klare fordeler med vår direktemodell. Der konkurrenter ofte har en leveringstid på 5-6 uker fra avtalen er inngått, klarer vi dette på to uker i de aller fleste tilfellene, sier Jacobs.

Grensen for lønnstrekk i forbindelse med hjemme-PC er 280 kroner per måned, og på grunn av stort prisfall på PC-er holder dette til kraftige maskiner som kan gjennomføre oppgaver langt utover enkel tekstbehandling og nettsurfing.

Administrasjon av lønnstrekk blir enkelt for kundene, da alle tilbudte pakker fra Dell holder samme pris. Det er viktig for de som skal administrere ordningen, og det gir igjen utslag på hvor stor andel av de ansatte som takker ja til tilbudet.

- Tidligere lå oppslutningen i en bedrift, som hadde inngått avtaler om hjemme-PC, på rundt 15 prosent. Med den nye, og mer oversiktlige ordningen fra Dell ligger oppslutningen på mellom 30 og 40 prosent, sier Jacobs.

Selv om Dell har levert hjemme PC-er til store selskaper som Statoil, Brønnøysundregistrene, og TietoEnator, er det også mange små og mellomstore kunder som har slått til.

- En gjennomsnittlig levering er på rundt 50 maskiner, sier Jacobs.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.