Inntar BI-markedet med åpen kildekode

Conduct-sjef Hans Löwe Larsen utfordrer proprietære BI-systemer med et åpent system.

Inntar BI-markedet med åpen kildekode

Conduct-sjef Hans Löwe Larsen utfordrer proprietære BI-systemer med et åpent system.

Konsulentselskapet Conduct har utmerket seg som en av de norske aktørene som klarer å tjene gode penger på å jobbe dedikert med programvare som deles ut under en åpen kildekode-lisens.

I fjor omsatte selskapet for litt over 26 millioner kroner, og av det ble de sittende igjen med hele 11 millioner kroner i overskudd.

Nå har de nylig begynt å satse på at åpen kildekode vil ta godt grep i enda en viktig nisje. Selskapet satser på å levere BI-løsninger (Business Intelligence) fra Pentaho.

Med åpen kildekode-systemet til Pentaho, tror Conduct at det vil bli billigere for offentlige og private selskaper å kjøre i gang med BI.

- Vi vil at flere selskaper skal vite at det ikke koster fra 1 til 10 millioner kroner å sette i gang et BI-projekt, sier Hans Löwe Larsen, administrerendedirektør i Conduct, til Finansavisen.

- Åpen kildekode er på nivå med hva de andre aktørene leverer BI er et område der etablerte aktører som SAS Institute, og store programvareselskaper som IBM, Oracle og Microsoft stort sett har fått være i fred. Conduct mener at åpen kildekode ikke står tilbake for løsninger fra disse store IT-gigantene.

- Åpen kildekode er på nivå med hva de andre aktørene leverer, sier Löwe Larsen, til Finansavisen.

Et argument som ofte brukes åpen kildekode, eller det mange velger å kalle fri programvare, er at løsningene krever mer konsulentarbeid. Det avviser Conduct.

- Kostnadene knyttet til implementering er den samme om selskapet velger å bruke åpen kildekode eller ikke. Vi bruker de samme prosessene og verktøyene for å definere rapportene, sier Löwe Larsen, til Finansavisen.

I et intervju med digi.no i mai i år, var Conduct-sjefen klar i sitt syn om hvor programvarebransjen går:

– Det er innenfor åpen kildekode at innovasjonen skjer, det er der det går hurtigst forover, saLöwe Larsen, til digi.no.

Her kan du lese mer om Conduct, og hvordan de klarer å tjene gode penger på åpen kildekode.

Her kan du lese mer om Pentaho.

    Les også:

Til toppen