BEDRIFTSTEKNOLOGI

Inntar teten i flashminne-kappløp

Intel- og Micron-samarbeid gir resultater. Åpner for langt billigere SSD-er.

NAND-basert flashminne fra IM Flash Technologies
NAND-basert flashminne fra IM Flash Technologies
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. feb. 2010 - 11:32

Intel og Micron ventes i dag å kunngjøre at IM Flash Technologies, som selskapene eier sammen, har begynt å produsere NAND-basert flashminne laget med 25 nanometers prosessteknologi. Dette skal være de mest kompakte flashminnebrikkene på markedet, skriver EE Times.

Brikkene, som er av typen MLC (Multi-Level Cell) med to bits per celle, settes sammen til enheter med kapasitet på 8 gigabyte, noe som ifølge EE Times er dobbelt så mye som i dagens enheter.

Dette betyr at en SSD eller mobilmobiltelefon kan utstyres med halvparten så mange slik enheter for å kunne tilby samme lagringskapasitet.

NAND-basert flashminne fra IM Flash Technologies
NAND-basert flashminne fra IM Flash Technologies

- SSD-er er blant bruksområdene for NAND-flash. 25 nm NAND-enheten vil også redusere kostnadene knyttet til MP3-spillere, MCP-er (multi-chip products) for mobiltelefoner og andre produkter, sier Brian Shirley, sjef for Microns minnegruppe, til EE Times.

Foreløpig er det bare snakk om testproduksjon fra IM Flash Technologies' side, men masseproduksjon ventes først å komme i gang i neste kvartal. Selskapet skal gradvis ta i bruk prosessteknologien ved flere produksjonsanlegg fram om 2011.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.