RESULTATERFINANS

Inntektene skyter i været for Telenor

Til tross for fallende telepriser klarer Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas å tjene enda mer.

4. mai 2006 - 08:36

Telenor har nå lagt frem tallene for årets første kvartal. De viser en kraftig vekst i både omsetning og overskudd. Selskapet tjener nå 27 øre for hver krone de omsetter.

Telenors driftsinntekter økte i første kvartal med 43 prosent sammenlignet med første kvartal 2005 til 21,9 milliarder kroner i årets første kvartal. Resultat før skatt endte på 5,9 milliarder kroner.

- Jeg er glad for å kunne presentere et meget sterkt kvartal med betydelig vekst i inntekter og resultat. Vi ser nå resultatene av tidligere investeringer i økende kundemasse, kapasitet og dekning. Samtidig har alle mobilvirksomheter opprettholdt eller forbedret sin markedsposisjon, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

I løpet av kvartalet økte det totale antall mobilabonnement med 7 millioner til 90 millioner.

- Ved utgangen av kvartalet hadde Telenor 90 millioner mobilabonnement i de selskapene vi har eierandel, og vi er på god vei til å nå 100 millioner allerede i år, sier Baksaas.

Tallen viser at norske abonnenter bare står for en liten del av selskapets mobilsatsning, selv om selskapet ifølge egne tall har en markedsandel på 56 prosent i Norge. Telenor opplyser også at den gjennomsnittlige inntekten per abonnement øker og at de hadde en tilvekst på 28.000 abonnementer i Norge.

På bredbåndssatsningen økte antall xDSL-abonnement i Norge med 36.000 til 511.000. Med det estimerer Telenor at de har en markedsandel på 58 prosent når de måler i antall abonnement. Totalt i Skandinavia har de nå 1,2 millioner abonnementer.

Telenor tror på ingen måte at veksten vil stoppe opp med det første.

- Den sterke veksten i antall mobilabonnement gjennom 2005 gir Telenor et solid fundament for fremtidig inntektsvekst. Vi forventer en økning i rapporterte inntekter på rundt 30 prosent i 2006, sier konsernsjef Baksaas.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.