Inprise frigir kildekoden til InterBase

Inprise annonserte mandag at selskapet vil åpne kildekoden til selskapets SQL-database, Interbase.

Inprise annonserte mandag at selskapet vil åpne kildekoden til selskapets SQL-database, Interbase.

Stadig flere programvareleverandør ønsker å prøve forretningsmodellen basert på åpen kildekode. Sist i rekken er Inprise som mandag annonserte at selskapets neste utgave av SQL-databasen InterBase vil bli levert med åpen kildekode. Dette gjelder faktisk ikke bare Linux-utgaven, men også utgavene for Windows NT og Solaris.

- Inprise vil ta en ledende rolle i åpen kildekode-bevegelsen ved å utgi InterBase 6 under en åpen kildekode-lisens. Vi tar dette skrittet fordi vi mener at enhver Linux-distribusjon trenger InterBase, sier fungerende CEO og president i Inprise, Dale Fuller, i en pressemelding.

Inprise sin annonsering blir ikke uventet tatt godt imot i åpen kildekode-miljøet.

- Det at Inprise åpner opp kildekoden til InterBase er et skritt framover for programvarebrukerne, sier Eric S. Raymond, president i Open Source Initiative.

- Ettersom utgivelser av operativsystemer og kritisk mellomvare basert på åpen kildekode blir normen, vil utgivelsen til Inprise utvilsomt være med på å heve kvalitetsterskelen. Samtidig vil kundene høste fordeler i pålitelighet, sikkerhet og totale eierkostnader, fortsetter Raymond.

Kildekoden til InterBase 6 ventes å bli publisert i løpet av våren år 2000. Inprise planlegger fortsatt å selge og støtte InterBase 5.6 gjennom de normale distribusjonskanalene.

Erfaringsmessig kan det å frigi kildekode ha gunstige forretningsmessige følger. Les artiklene:


Gratis programvare har best kvalitet
Det er god butikk å gi bort programvare, sier Eric Raymond

Til toppen