KARRIERE

Inspirasjonspris til polfarer fra Cisco

Merete Asak oppmuntrer kvinner til å stikke hodet frem, mener Oda-nettverket.

Merete Asak er «systems engineer» i Cisco, og den eneste kvinnen i Norge med Ciscos mest prestisjetunge sertifisering CCIE, «Cisco Certified Internet Expert». Flagget hun står med på Nordpolen uttrykker FNs tusenårsmål å øke likestilling og kvinners muligheter i samfunnet.
Merete Asak er «systems engineer» i Cisco, og den eneste kvinnen i Norge med Ciscos mest prestisjetunge sertifisering CCIE, «Cisco Certified Internet Expert». Flagget hun står med på Nordpolen uttrykker FNs tusenårsmål å øke likestilling og kvinners muligheter i samfunnet. Bilde: Oda-nettverket
4. mai 2011 - 10:33

Oda-nettverket delte i går ut sin «Inspirasjonspris». Nettverket omfatter 2000 kvinner i norsk IKT-bransje, og arbeider for at de skal bli flere, dyktigere og mer ledende.

Årets vinner ble Merete Asak, «systems engineer» i Cisco, og den eneste kvinnen i Norge med Ciscos mest prestisjetunge sertifisering CCIE, «Cisco Certified Internet Expert».

Inspirasjonsprisen skal bidra til å synliggjøre kvinnelige rollemodeller, og oppmuntre kvinner til å stikke hodet frem i en mannsdominert bransje.

De andre finalistene var Anita Krohn Traaseth, Country Manager for HP Software i Norge og Bente Karlsnes fra Origo, som startet Girl Geek Dinners i Norge.

Juryen besto av Nils Øveraas i Accenture, Per-Morten Hoff i IKT-Norge og Frode Haugli, tidligere sjef i HP Norge, samt representanter fra Oda-nettverket: Anne Gretland (Microsoft), Torhild Silseth (IKT-leder i Politiet) og Eva Noer (ITFarm).

Merete Asak beskrives som «en glimrende rollemodell, og i sitt arbeid med å overbevise jenter om hvilke muligheter som finnes innenfor IKT og nettverk er hun et eksempel til etterfølgelse». Hun prises for sin innsats for å påvirke og inspirere jenter i en tidlig fase. Hun har besøkt mange av Norges høyskoler der hun motiverer jenter til å satse på teknologi, og hun har jobbet (gratis) som «crew» i The Gathering, Skandinavias største IT-happening for ungdom.

Asak engasjerer seg også utover teknologien og landegrensene: På en tur til Nordpolen, hadde hun med seg flagget til støtte for FNs tusenårsmål å øke likestilling og kvinners muligheter i samfunnet. Etter tolv dagers ferd nådde hun polpunktet, og plantet en «virtuell fakkel» («Virtual Torch») for å symbolisere håp for millioner av kvinner i utviklingsland rammet av fattigdom, analfabetisme og manglende kontroll over egne liv.

Merete imponerer med sitt engasjement, sin modighet og sitt driv. Hun representerer Oda-verdiene – inspirasjon, fellesskap og mot – skriver juryen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.