JUSS OG SAMFUNN

Instagram intensiverer kampen mot falsk informasjon

Instagram går sammen med faktasjekkere når bildedelingstjenesten gjør kampen mot falsk informasjon og feil i bilder global.

Instagram innfører teknologi for å skjule falske innlegg og feilinformasjon. I tillegg får brukere advarsel om de skriver noe som kan være støtende.
Instagram innfører teknologi for å skjule falske innlegg og feilinformasjon. I tillegg får brukere advarsel om de skriver noe som kan være støtende. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
17. des. 2019 - 08:55

– Feilinformasjon gjennom bilder og video øker og er en utfordring i hele bransjen, skriver Instagram i en oppdatering.

Det Facebook-eide sosiale mediet lanserte faktasjekken i USA tidligere i år ved hjelp av eksterne faktasjekkere. Innhold som blir regnet som falskt, vises ikke i søk og i Instagrams anbefalinger til brukerne, og det antatt falske innholdet blir merket med en advarsel.

– Merkingen gjør at folk kan bestemme selv hva de vil lese, stole på og dele, opplyser Instagram.

Teknologi for bildegjenkjenning blir brukt for å finne og merke misvisende og falskt innhold på hele Instagram.

– I tillegg blir innhold som er falskt eller delvis falskt på Facebook, fra i dag også automatisk merket hvis det publiseres på Instagram.

Instagram legger til flere verktøy for å hindre mobbing. Bildetekster og kommentarer blir automatisk skannet, og brukerne får beskjed om deres kommentar kan være støtende. Instagram mener slike innstillinger kan få folk til å tenke seg om og omformulere seg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.