Abonner
FORBRUKERTEKNOLOGI

Installér Windows 7 fra USB-pinnen

Nå er det mulig å laste ned Windows 7 for å oppgradere netbooks.

I forbindelse med lanseringen av Windows 7 i går, kunngjorde Microsoft at selskapet også har en laget en løsning som skal gjøre det enklere for brukere av Windows XP-baserte netbooks å oppgradere til Windows 7.

Netbooks, eller mini-bærbare, leveres sjelden med leser for optiske medier. Derfor er det ikke så praktisk for brukere av slike maskiner å få levert Windows 7-oppgraderingen på en DVD-plate.

I stedet skal det nå være mulig å kjøpe og laste ned oppgraderingen fra Microsofts nettbutikk, men bare der. Denne oppgraderingen skal kunne lastes over på en USB-pinne eller USB-harddisk, som da gjøres oppstartbar.

Den amerikanske utgaven av Microsoft Store tilbyr imidlertid denne løsningen bare til amerikanske kunder. Det er mulig å laste ned Windows 7 også fra Microsoft Store i andre land, men Norge er ikke med på listen over land som det i utgangspunktet kan bestilles fra.

Kundene kan ikke bestille den minste versjonen, Windows 7 Starter, som kun selges sammen med nye netbooks.

Til News.com sier Microsofts Chris Flores at netbook-brukerne ofte må gå inn i BIOS og be om at maskinen skal startes fra USB-drevet og ikke fra den integrerte harddisken. Men Microsoft anbefaler ikke dette for brukere som ikke allerede er kjent med hva det vil si å endre innstillinger i BIOS.

USB-drevet må ha minst 4 gigabyte med ledig plass.