Installerer bredbånd for 150 kroner

Telenor har lånt navnet til sin nye kampanje fra den populære TV-serien "Homsepatruljen" og krysset det med sitt nyekjøpte selskap Bredbåndsfabrikken. Resultatet er "bredbåndspatruljen", som skal hjelpe teknofobe over hele landet ut av isolasjonen og over på bredbånd.

For 150 kroner får nye bredbåndskunder i sommermånedene juni, juli og august besøk av en montør som kobler opp ADSL-utstyret, sørger for at pc-en blir koblet til modemet, installerer start-cd-en og forsikrer seg om at kunden er på nett, inkludert epost. Montøren installerer også en sikkerhetspakke med virusfilter, brannmur og spamfilter.

Etter sommerkampanjen vil Bredbåndspatruljen ha en kostnad på 599 kroner,ned fra tidligere pris på 998 kroner. Selve etableringen av ADSL, kommer i tillegg og koster 150 kroner ekstra.

Telenor skriver i en pressemelding at deres undersøkelse viser at én av tre har problemer med å komme på nett, og at installasjonshjelp er et av de viktigste elementene kunden vil vurdere ved kjøp av bredbånd.

Telenor har fra før stor suksess med sitt bredbåndstilbud. På tross av at de ikke er billigst vokser de raskere enn konkurrentene. Fra før av har de fokusert på sikkerhet, og nå også på installasjon.

- Etterspørselen etter bredbånd har tatt av for alvor. Totalmarkedet i Norge er i dag på omtrent 650 000 bredbåndskunder, Telenor hadde ved siste kvartal nærmere 400 000 av disse. Samtidig som flere og flere følger den teknologiske utviklingen og velger eksempelvis bredbånd og bredbåndstelefoni, øker også kompleksiteten i tjenestene. Det stiller krav til at leverandørene gjør installeringen så enkel som mulig, sier Knut Haakon Nilsen, leder for Internett i Telenor, i en pressemelding.

Sommerkampanjen har kommet i stand gjennom forhandlinger mellom Telenor og entreprenørene Telavie AS, ELTEL Networks AS og Sønnico Installasjon AS.

Telenor vil imidlertid ikke ta på seg alle brukernes problemer. Forutsetningene for dette tilbudet er at kunden har en pc av nyere dato som benytter operativsystemet Windows 98SE eller nyere, at pc-en ikke er infisert av virus og at bestilling av tjenesten skjer samtidig med bestilling og levering av ADSL. Man får med andre ord ikke prøve seg på installasjon først, og ringe Telenor etterpå.

Til toppen