Installerer Opera på utsiden av Windows

Blant de første til å utnytte nytt, superraskt system.

Installerer Opera på utsiden av Windows

Blant de første til å utnytte nytt, superraskt system.

Opera Software kunngjorde i forrige uke at selskapet har etablert et partnerskap med Phoenix Technologies. Det hele handler om at det norske selskapets skal utvikle en egen utgave av selskapets nettleser som skal være optimalisert for Phoenix' HyperSpace-plattform.

HyperSpace er et Linux-basert, virtuelt system for bærbare PC-er. Det skal kunne starte opp langt raskere enn vanlige operativsystemer, for eksempel Windows. Det skal dessuten gi tilgang til en del vanlige typer programvare som starter opp på et øyeblikk. T

Det finnes flere lignende systemer på markedet. Typisk gir de tilgang til programmer som nettleser, e-postklient, medieavspiller og lynmeldingsklient. Det spesielle med HyperSpace er at det kan kjøres uavhengig og parallelt med Windows, slik at brukeren når som helst kan veksle mellom de to systemene.

- Det å arbeide med Phoenix vil ikke bare gi oss en mulighet til å bli partner med en teknologileder som omfavner vår visjon om å tilby nettleserløsninger som er fullt tilpassbare, men det representerer en måte hvor vi forbedre brukeropplevelsen ved å hjelp til med å tilby umiddelbar tilgang til weben med den neste generasjonen av mobile PC-er, sier Rolf Assev, sjefstrateg i Opera Software i en pressemelding.

I tillegg til den raske tilgangen til mye brukt programvare, vil HyperSpace også være et system som er atskilt fra hovedoperativsystemet, med de sikkerhetsmessige fordeler det gir. Blant annet planlegges det løsninger for antivirus og PC-administrasjon som kjøres i HyperSpace.

HyperSpace kjører mye brukte applikasjoner i et system parallelt med for eksempel Windows.
HyperSpace kjører mye brukte applikasjoner i et system parallelt med for eksempel Windows.

Bruk av HyperSpace i stedet for for eksempel Windows, skal dessuten kunne forlenge batteritiden til bærbare PC-er med inntil to timer, lover Phoenix.

Det er ingenting som tyder på at avtalen mellom Opera og Phoenix er eksklusiv, og på nettstedet til Phoenix vises demonstrasjoner av HyperSpace med Firefox som nettleser. Det er litt uklart hvem som avgjør hvilke applikasjoner som vil være tilgjengelige i HyperSpace hos den enkelte bruker.

NEC er blant PC-leverandørene som skal ta i bruk HyperSpace i enkelte modeller, men det er blitt sagt lite konkret om når disse modellene vil komme på markedet.

    Les også:

Til toppen