BEDRIFTSTEKNOLOGI

Integrerer Google Reader med Google+

Men Google ser ikke bort fra at en del brukere av feedleseren vil forsvinne.

Google Reader/Leser skal få mer felles delingsfunksjonalitet med Google+.
Google Reader/Leser skal få mer felles delingsfunksjonalitet med Google+. Bilde: Harald Brombach

Den sosiale nettverkstjenesten Google+ skal på mange måter det som binder sammen Googles øvrige tjenestetilbud.

Allerede er Google+ delvis integrert med YouTube, Picasa og søketjenesten. Denne uken har turen kommet til Google Reader, eller Google Leser som tjenesten heter på norsk. Dette er en webbasert nyhetsaggregator for Atom- og RSS-feeder.

En del av Googles strategi i forbindelse med Google+, er å bygge den eksisterende brukermassen til selskapets øvrige tjenester.

I et blogginnlegg skriver utvikleren Alan Green i Google at Google Reader vil få en helt ny design og at tjenesten vil bli knyttet tettere til Google+, slik at brukerne kan dele sine beste feeder med bare de rette kretsene.

Samtidig opplyses det at selskapet har behov for å gjøre en del opprydding. Det innebærer at en del av den sosiale funksjonaliteten som finnes i Reader i dag, vil forsvinne fra tjenesten, for å bli overført til Google+.

– Vi innser at noen av dere kanskje vil mene at produktet ikke lenger passer for dere, skriver Green.

Derfor har selskapet utvidet eksportfunksjonaliteten i tjenesten slik at data om abonnenter, delte elementer, venner, nyheter brukerne liker eller har stjernemerket, vil kunne lastes ned å tas med over til en annen tjeneste.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.