BEDRIFTSTEKNOLOGI

Integrerer grafikkstøtte i brikkesett for Celeron

Intel planlegger å lage et nytt brikkesett for Celeron-plattformen som har selskapets i740-grafikksystem innebygget. Dette skal gi de rimeligste maskinene en ytelsesøkning.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. juli 1998 - 15:00

Intels kommende Whitney brikkesett vil ifølge The Register kombinere i740 med selskapets 440LX brikkesett.

Whitney vil være et skritt på veien for å optimalisere grafikkytelsen til Celeron og andre prosessorer, mens selskapet holder på med utviklingen av Portola-brikkene. Portala er neste generasjon av i740 og inkluderer Katmai-instruksjonssettet. Dette vil blant annet støtte utsending av TV-signaler og oppfanging av inngående videosignaler (video capturing).

Ifølge EE Times vil Whitney til å begynne med brukes sammen med 330 MHz-utgaven av Mendocino, Intels kommende Celeron-prosessor med 128 kB hurtigminne. Brikkesettet skal komme i flere versjoner som tilbyr forskjellige IO-nivåer og vil bli rette mot forskjellige markeder.

Whitney vil trolig komme på markedet omtrent samtidig som Mendocino, det vil si i løpet av høsten.

Integrasjonen av grafikkstøtte i brikkesettet til prosessoren gjør at andre grafikkort blir mer eller mindre overflødige, noe som kan gjøre det vanskelig for produsentene av rimelige grafikkort å konkurrere. Dette kan medføre at den amerikanske konkurransetilsynet FTC vil legge ytterligere press på Intel, som allerede etterforskes for brudd på antitrust lovgivningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.