BEDRIFTSTEKNOLOGI

Integrerer grafikkstøtte i brikkesett for Celeron

Intel planlegger å lage et nytt brikkesett for Celeron-plattformen som har selskapets i740-grafikksystem innebygget. Dette skal gi de rimeligste maskinene en ytelsesøkning.

Intels kommende Whitney brikkesett vil ifølge The Register kombinere i740 med selskapets 440LX brikkesett.

Whitney vil være et skritt på veien for å optimalisere grafikkytelsen til Celeron og andre prosessorer, mens selskapet holder på med utviklingen av Portola-brikkene. Portala er neste generasjon av i740 og inkluderer Katmai-instruksjonssettet. Dette vil blant annet støtte utsending av TV-signaler og oppfanging av inngående videosignaler (video capturing).

Ifølge EE Times vil Whitney til å begynne med brukes sammen med 330 MHz-utgaven av Mendocino, Intels kommende Celeron-prosessor med 128 kB hurtigminne. Brikkesettet skal komme i flere versjoner som tilbyr forskjellige IO-nivåer og vil bli rette mot forskjellige markeder.

Whitney vil trolig komme på markedet omtrent samtidig som Mendocino, det vil si i løpet av høsten.

Integrasjonen av grafikkstøtte i brikkesettet til prosessoren gjør at andre grafikkort blir mer eller mindre overflødige, noe som kan gjøre det vanskelig for produsentene av rimelige grafikkort å konkurrere. Dette kan medføre at den amerikanske konkurransetilsynet FTC vil legge ytterligere press på Intel, som allerede etterforskes for brudd på antitrust lovgivningen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.