Integrerer Microsoft Office med Google Docs

Google med nettsky-støtte til også eldre Office-versjoner.

Integrerer Microsoft Office med Google Docs

Google med nettsky-støtte til også eldre Office-versjoner.

Google lanserte i går Cloud Connect, en plugin til Microsoft Office 2003 og nyere som gjør det mulig for brukerne å opprette og redigere dokumenter i Word, Excel eller PowerPoint og deretter synkronisere dem med Google Docs, direkte fra Microsoft-programvaren. Det er også mulig å invitere andre til å lese eller redigere dokumentene. Mottakerne kan automatisk få tilsendt en e-post med lenke til det delte dokumentet i Google Docs.

For å lese dokumentene, er det tilstrekkelig at de andre brukerne har en nettleser og en Google-konto. Men for å redigere dokumentet, må brukeren velge å laste ned originalen fra Google Docs og å åpne det i det riktige Microsoft Office-programmet. Det kreves nødvendigvis at Cloud Connect-pluginen er installert også hos disse brukerne.

Redigeringen kan foregå uten at dokumentet eller avsnitt låse. Dersom to brukere har redigert det samme avsnittet, kan man etterpå velge hvilken versjon av avsnittet som skal beholdes.

Brukeren kan velge om dokumentet skal synkroniseres med Google Docs hver gang det lagres, eller kun når brukeren selv velger det. Dersom maskinen som dokumentet redigeres på, ikke er tilknyttet Internett, vil endringene først bli synkronisert når forbindelsen gjenopprettes.

Hver synkronisering som gjøres, uavhengig av hvilken bruker, vil opprette en ny versjon av dokumentet i Google Docs. Versjonshistorikken er tilgjengelig fra Cloud Connect-verktøylinjen i Office og det er mulig å rulle gjøre en eldre versjon til den nyeste.

Cloud Connect er først og fremst beregnet for de betalende kundene av Google Apps, men kan også fritt benyttes av vanlige Google Docs-brukere. Pluginen kan lastes ned fra denne siden. Foreløpig er den kun tilgjengelig på engelsk, men den skal tilbys på andre språk etter hvert.

Flere detaljer om Google Cloud Connect finnes her.

    Les også:

Til toppen