BEDRIFTSTEKNOLOGI

Integrerer Outlook.com med Google Talk

Åpner for lynmeldinger på tvers av tjenestene.

På denne Live-siden kan man aktivere eller deaktivere integrasjonen mellom Outlook.com- og Google-kontoene.
På denne Live-siden kan man aktivere eller deaktivere integrasjonen mellom Outlook.com- og Google-kontoene.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. mai 2013 - 14:24

Microsofts nye e-posttjeneste, Outlook.com, har også innebygd funksjonalitet som gjør det mulig å sende lynmeldinger til de tilknyttede kontaktene. Dette inkluderer ikke bare kontaktene som man har lokalt i tjenesten. Det har en stund også vært mulig å sende lynmeldinger til Facebook- og Skype-kontakter fra Outlook.com og relaterte tjenester, som Skydrive.

I går kunngjorde Microsoft at man nå også kan utveksle lynmeldinger med Google Talk-brukere fra Outlook.com. Dette må først aktiveres, noe som kan gjøres på denne siden. Synkronisering av kontakter skjer ved hjelp av OAuth-protokollen, mens selve meldingsutvekslingen i stor grad foregår ved hjelp av XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol).

Den nye funksjonen skal rulles ut globalt i løpet av de neste dagene.

Av Microsofts kunngjøring går det klart fram at hensikten med integrasjonen er å gjøre det enklere for Gmail-brukere å flytte over til Outlook.com. Men det betyr også at eksisterende Gmail-brukere kan fortsette å bruke Google Talk for å sende lynmeldinger til Gmail-brukere som i stor grad har flyttet over til Microsofts tjeneste.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.