BEDRIFTSTEKNOLOGI

Integrerer Sametime med Microsoft Office

IBM annonserte mandag flere detaljer om neste utgave av samarbeidsplattformen Lotus Sametime.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. juni 2006 - 10:40

IBM talte varmt om åpenhet da selskapet i går annonserte neste utgave av samarbeidsplattformen Lotus Sametime, versjon 7.5. Den vil bli tilgjengelig i tredje kvartal.

Lotus Sametime 7.5 vil bygge på et Eclipse-rammeverk, noe som skal gi utviklere tilgang til en åpen programmeringsmodell. Dette skal gjøre det mulig for utviklere å lage plugins, som sammen med Web 2.0-løsninger, for eksempel "mashups", skal gjøre det mulig for brukerne å lage ny applikasjoner på sparket. En slik mashup skal for eksempel kunne kombinere informasjon om gruppemedlemmenes lokalitet og status i en kontaktliste og vise dette på et nettbasert kart.

IBM ønsker også at Sametime skal bli mer attraktivt for Windows-brukere. Den kommende utgaven vil etter hvert kunne integreres med Microsofts Sharepoint og Office-applikasjoner som Outlook. Brukerne vil da kunne sende en lynmelding, opprette samtaler, dele applikasjoner eller initiere en webkonferanse fra innsiden av Microsofts Office-applikasjoner. I Outlook vil brukeren også kunne se tilstedeværelse-informasjon om kontaktene og planlegge webkonferanser i kalenderen. Integrasjonen med Sharepoint og Office 2000 og nyere, ventes å bli tilgjengelig i begynnelsen av 2007.

    Les også:

Sametime-klienten er i dag tilgjengelig for Windows, Mac, Linux, i tillegg til serverplattformene Windows, AIX og IBM System i. I fjerde kvartal ventes det at klienten også vil kunne installeres på mobile enheter fra Nokia og RIM, samt enheter basert Windows Mobile.

- Med dagens annonsering, gir vi Microsoft-kunder valget til å bli med i verdenen for åpne standarder og unngå å bli låst inne i lukkede løsninger, sier Michael Rhodin, ansvarlig for blant annet IBMs samarbeidsprodukter.

Sametime 7.5 skal også inkludere kostnadsfri tilgang til offentlige lynmeldingstjenester, "klikk-og-ring"-funksjonalitet i samarbeid med en rekke leverandører av løsninger for telefon- og videokonferanser og IP-telefonisamtaler med mer enn to deltakere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.