Integreringen går på skinner, mener Hurum

Lederen for Cell Network i Norge, Sverre Hurum, innrømmer at det er kulturforskjeller mellom de fusjonerte delene av Cell Network men avviser at selskapet lider under kulturkonflikter. - Integreringsprosessen er på skinner og fusjonen mellom Cell og Mandator var helt riktig, sier han.

Lederen for Cell Network i Norge, Sverre Hurum, innrømmer at det er kulturforskjeller mellom de fusjonerte delene av Cell Network men avviser at selskapet lider under kulturkonflikter. - Integreringsprosessen er på skinner og fusjonen mellom Cell og Mandator var helt riktig, sier han.

Sverre Hurum, som har ledet Mandator Norge i en årrekke og som i dag sitter som administrerende direktør for Cell Network i Norge, kjenner seg ikke igjen i mye av det digitoday.no skriver om Cell Network.

- Det er selvfølgelig kulturforskjeller, det er det i en hver fusjonsprosess, men jeg vil ikke si det er kulturkonflikter. Det har ikke vært kulturkonflikter, i alle fall ikke i Norge, sier Hurum til digitoday.

Han mener dessuten at det har vært større kulturforskjeller i Sverige enn det som har vært tilfelle i Norge.

- Hvis det hadde vært kulturkollisjoner eller -konflikter ville dette resultert i at ansatte hadde mistrivdes, og i dette arbeidsmarkedet hadde de forsvunnet til andre selskaper. Det har imidlertid ikke vært tilfelle. Vi har hatt en svært liten turn-over. Jeg våger å påstå at det er mindre turn-over nå enn det var før fusjonen. Det gjelder både Cell Network og Mandator, sier Hurum.

Hans suksessoppskrift har vært å bruke tid på sette sammen en ny organisasjon, samtidig som de ansatte tas med på beslutningene og ikke opplever at en ny organisasjon tres nedover hodet på dem.

Hurum mener også at fusjonen har vært heldig for kundene:

- Cell Network hadde mange kunder men små prosjekter. De var flink på front-end, medialøsninger og på kommunikasjon. I Mandator var man flink på back-office, på større løsninger med større kompleksitet, sier Hurum som forteller at kundene til begge selskapene etterspurte mer integrerte tjenester.

Kundene ville gjerne også ha styrke på både back-end og front-end i èn og samme leverandør.

- Vi har en unik kombinasjon der vi integrerer markedsforståelse, design og kommunikasjon med dyp og tung IT-forståelse. Det er vel ingen andre selskaper som har dette, sier Hurum.

Han fremholder at Cell Network nå har kompetanse fra gamle stormaskiner til det nyeste innenfor kommunikasjonsløsninger, budskapsformidling og business-consulting.

- Men er markedet klar over dette?

- Vi har kanskje vært litt interne i denne perioden fra fusjonen og frem til i dag. Men dette skal vi bli enda bedre til å kommunisere til markedet, svarer Hurum.

Han avviser at Mandator har overtatt de viktigste lederposisjonene i det fusjonerte Cell Network som følge av en rå maktkamp:

- Dette har ingenting med maktkamp og den typen ting å gjøre. Den beskrivelsen kjenner jeg meg overhode ikke igjen i. Det sitter jo endel "gamle" Cell-folk i ledende stillinger, det er ikke slik at disse ble "radert ut" sier Hurum.

Da man så på det nye selskapet etter fusjonen, gikk man sammen å så på de funksjonene man måtte fylle. Etterpå fant man de folkene som kunne fylle disse posisjonene. Det var dessuten mange som fikk tilbud om jobb, men som sa nei til dette, fremholder Hurum.

- Det som nå er problemet er at vi ikke har oppnådd lønnsomhet, noe som gjelder for hele bransjen. Markedet har rett og slett ikke vært der. Men dette kommer, og vi jobber med å få selskapet lønnsomt, selvfølgelig, sier Hurum til digitoday.no.

Historien fortsetter her: Gamle Cell-ledere forsvunnet

Til toppen