FORBRUKERTEKNOLOGI

Integrert 3G klar for bærbare i Norge

Fujitsu Siemens og Telenor tilbyr bærbare PC-er og PDA-er med integrert 3G mobil.

20. juni 2006 - 11:25

Fujitsu Siemens kunngjorde i går at de står for den første markedsklare bærbare PC-en med integrert 3G mobil. Det er den forgjettede ledermodellen Q2010 – «Be the envy of the executive lounge!», se artikkelen På PC-en skal sjefen kjennes – som innleder en lang parade av PC-er og PDA-er med integrert 3G og WLAN for trådløs kommunikasjon i enhver situasjon.

Fujitsu Siemens samarbeider med flere europeiske mobiloperatører, slik at brukerne får tilgang til 3G-nettet i mange land: Telenor i Norge, T-Mobile i Tyskland og Østerrike, Mobilekom i Østerrike, Orange i Frankrike, Telefonica i Spania, Swisscom i Sveits, Elisa i Finland, 3 i Sverige og Vodafone i flere land.

I Norge kan Q2010 kjøpes med Fastpris Data fra Telenor. Det skal en forutsigbar kostnad og fri bruk i Telenors mobilnett og trådløse soner i Norge. Prisen på Q2010 med integrert 3G og WLAN er fra 29 000 kroner og oppover, eks mva. Maskinen veier knapt ett kilogram, og har 12,1 tommers høyoppløselig skjerm i bredformat.

I midten av juli suppleres utvalget av bærbare med integrert 3G og WLAN med Lifebook E8210, en 2,6 kg modell med 15 tommers skjerm, og den bærbare grafiske arbeidsstasjonen Celsius H240.

Fra august vil PDA-modellene Pocket Loox T810 og T830 også kunne fåes med integrert 3G i tillegg til WLAN.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.