BEDRIFTSTEKNOLOGI

Integrert antivirus i bedriftens brannmur

Norman har lansert et antivirus som integreres i brannmurer som følger Check Point-standarden.

21. jan. 2004 - 11:46

På Comdex Scandinavia 2004 i Göteborg har Norman lansert et nytt produkt, Virus Control for Firewall-1 NG. Poenget er å integrere virusvern i selve brannmuren. Foruten Check Point-brannmuren, kan virusvernet integreres i andre brannmurer som støtter CVP-standarden ("Content Vectoring Protocol"), for eksempel Nokia Firewall og Sun Microsystems iForce VPN/Firewall.

Integrasjonen gjør at all data som passerer brannmuren – websider, filer, vedlegg til e-post – renses for virus, ormer og trojanere. Virusvernet omfatter Normans egenutviklede SandBox, en teknologi for å avsløre hittil ukjente tilfeller av skadelig kode som man følgelig ikke kjenner signaturen til. Norman SandBox er spesielt justert til å oppdage nye e-postormer, nettverksormer og "peer-to-peer"-ormer.

SandBox lar kode kjøre i en simulert maskin, helt lukket for omverdenen. Teknologi har vakt internasjonal oppsikt, og brukes blant annet av Microsoft til å sjekke at all kode gjør nøyaktig det den skal, og ikke noe annet.

    Les også:

Prisen på Norman Virus Control for Firewall 1 Next Generation starter på 9.750 kroner og omfatter ett års vedlikehold. Systemkravet er Windows 2000 SP2 eller seinere, eller Windows XP SP1 eller seinere.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.