BEDRIFTSTEKNOLOGI

Integrert antivirus i bedriftens brannmur

Norman har lansert et antivirus som integreres i brannmurer som følger Check Point-standarden.

21. jan. 2004 - 11:46

På Comdex Scandinavia 2004 i Göteborg har Norman lansert et nytt produkt, Virus Control for Firewall-1 NG. Poenget er å integrere virusvern i selve brannmuren. Foruten Check Point-brannmuren, kan virusvernet integreres i andre brannmurer som støtter CVP-standarden ("Content Vectoring Protocol"), for eksempel Nokia Firewall og Sun Microsystems iForce VPN/Firewall.

Integrasjonen gjør at all data som passerer brannmuren – websider, filer, vedlegg til e-post – renses for virus, ormer og trojanere. Virusvernet omfatter Normans egenutviklede SandBox, en teknologi for å avsløre hittil ukjente tilfeller av skadelig kode som man følgelig ikke kjenner signaturen til. Norman SandBox er spesielt justert til å oppdage nye e-postormer, nettverksormer og "peer-to-peer"-ormer.

SandBox lar kode kjøre i en simulert maskin, helt lukket for omverdenen. Teknologi har vakt internasjonal oppsikt, og brukes blant annet av Microsoft til å sjekke at all kode gjør nøyaktig det den skal, og ikke noe annet.

    Les også:

Prisen på Norman Virus Control for Firewall 1 Next Generation starter på 9.750 kroner og omfatter ett års vedlikehold. Systemkravet er Windows 2000 SP2 eller seinere, eller Windows XP SP1 eller seinere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.