Integrert mobilprosessor veksler mellom alle slags nett

Radiodelen i Intels kommende integrerte mobilprosessorer vil kunne veksle mellom alle slags trådløse nett, alt etter øyeblikkets behov.

Radiodelen i Intels kommende integrerte mobilprosessorer vil kunne veksle mellom alle slags trådløse nett, alt etter øyeblikkets behov.

Den store nyheten fra Intel i høst er at selskapet satser tungt innen alle typer trådløs kommunikasjon og vil lage nye brikker for alt fra PC-er til mobiltelefoner, med integrert radio, prosessor og minne.

Les også

På PC-siden vil Intel ha brikken Banias klar i løpet av våren. På mobil/PDA-siden vil Manitoba kunne komme tidlig i 2004.

Under en gjennomgang av strategien i Tokyo tirsdag, kom Intels teknologiansvarlige Patrick Gelsinger med opplysninger som supplerer det selskapets mobilansvarlige Tony Sica fortalte digi.no i Stockholm tidligere denne måneden.

Gelsinger sa at Intel håpet å være i stand til å integrere en forsterker i mobil/PDA-brikker - altså i tillegg til prosessor, radio og to typer minne - i løpet av 2005. Det vil åpne for enda mer tettpakkede mobiltelefoner og PDA-er, med utvidete lydfunksjoner i forhold til det Manitoba vil kunne tilby.

Gelsinger sa også at man ville gjøre radiodelen programvarestyrt, slik at brikken kan operere samtidig over flere typer trådløse nettverk, fra trådløst Ethernet til GSM og tredjegenerasjons mobil. Det åpner for en rekke tjenester, for eksempel at mobil svitsjer automatisk over til IP-telefoni straks brukeren beveger seg inn i en sone der trådløs lokalnett gir raskere og bedre tjenester enn GPRS eller UMTS.

Slike løsninger er selvfølgelig avhengig av at operatører og leverandører av infrastruktur også får på plass hensiktsmessige løsninger, slik man opplever i dag i for eksempel håndteringen av IP-soner, se artikkelen Problemfri tilgang til IP-soner verden over.

Til toppen